5309 Door een deksel en niet door een bril

Van de week kwam ik het bericht tegen: Viroloog waarschuwt: ‘laat toiletbril naar beneden bij het doortrekken’

Het is aangetoond dat het coronavirus in beperkte mate kan worden uitgescheiden via de uitwerpselen, zei viroloog Steven van Gucht woensdag tijdens de persconferentie van het Belgische Crisiscentrum. “Laat de toiletbril daarom naar beneden bij het doortrekken, zeker in openbare ruimtes.”
Tijdens het doorspoelen kunnen er wolken ontstaan die virusdeeltjes bevatten, aldus Van Gucht. “Het is belangrijk dat die in de pot blijven, in plaats van dat ze door de ruimte vliegen.”
Lees hier meer >>>>>

Over hetzelfde probleem stond in het Reformatorisch Dagblad  een bericht met de titel: Spoel toilet door met dichte deksel in coronatijd

Dit voorkomt dat uiterst kleine vochtdruppels, aerosolen, die fungeren als dragers van het coronavirus zich in de lucht verspreiden. Uit onderzoek bleek dat de hoeveelheid aerosolen tijdens doortrekken met het tienvoudige werd gereduceerd door het deksel vooraf dicht te doen. Een deel van de patiënten verspreidt het coronavirus ook via ontlasting.
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . de eventuele virusdeeltjes in een toilet worden bij het doorspoelen alleen maar tegen gehouden door een deksel en niet door een bril

En dan nog even DIT