5306 Wanne auwe zeur

Ik ben nooit zo’n hele grote fan geweest van Freek de Jonge. Ik heb wel eens naar een gedeelte van zijn shows gekeken, maar er voor thuis gebleven ben ik nooit. Nee het was niet echt mijn genre.

Nu De Jonge wat ouder wordt, meent hij dat hij nog steeds voorop moet staan en zich overal tegen aan kan bemoeien. Ik stoor me ontzettend als hij in een of ander praatprogramma verschijnt en dan overal tegen aan begint te schoppen. Want hij meent dat hij de wijsheid in pacht heeft.

 • Verleden jaar maart verstoorde hij de opening van het Boekenbal met een tirade tegen Thierry Baudet. Hij eiste vanuit het publiek luidkeels schreeuwend een statement over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. Waarom hij dat deed, werd niet helemaal duidelijk. Volgens aanwezigen riep De Jonge vooral anti-Baudet-teksten.
  Lees hier meer >>>>>
 • In maart van dit jaar heeft de zelfverklaarde anti-fascist en salonmarxist ,  dé oplossing bedacht om deze crisis door te komen. Als bejaarden in Nederland hun toch al zo magere AOW nu gewoon opgeven, dan kunnen we dit geld gebruiken voor de bestrijding van het coronavirus.
  Tja nu krijgen we de ware aard te zien van De Jonge.
  Lees hier verder >>>>>
 • Afgelopen weekend deelde De Jonge een flinke tik uit aan collega-cabaretier Youp van ’t Hek. “Youp was er zonder mij niet gekomen.” Volgens hem heeft Youp hem nagedaan. ,,Hij heeft gewoon simpelweg gekopieerd wat ik deed. En van daaruit heeft hij zijn succes geboekt. Dat doet er verder niet toe, dat is prima. Ik wist dat dit er aan zou komen. Ik ga er altijd vol in. Bij Youp is het succes begonnen toen hij een rode draad in zijn programma bracht.”
  Lees hier meer >>>>>

Tjonge, tjonge, tjonge . . . als je dit alles leest, kan ik alleen nog maar uitroepen: ‘Wanne auwe zeur’.


En dan nog even DIT