5294 Scheren daar vanonder

Er is helemaal geen bewijs dat schaamhaar scheren hygiënischer is. Integendeel zelfs. Schaamhaar vormt eigenlijk een natuurlijke bescherming. Scheren kan irritatie veroorzaken en leiden tot een ontstoken huid. Het geeft infecties en bacteriën vrij spel.

“Ontharing veroorzaakt een irritatie aan de haarfollikel en laat microscopisch kleine wondjes na. Om de huid glad te houden, moet de ontharing regelmatig gebeuren wat de huid van het geschoren of gewaxte gebied extra irriteert. Gecombineerd met het warme, vochtige gebied van de genitaliën, is het een feestlocatie voor bacteriën”, zegt huisarts Emily Gibson daarover. Mogelijk vergroot het zelfs het risico op soa’s.

Alleen de kans op schaamluizen is – logisch ook – kleiner wanneer je schaamhaar verwijdert. Maar die komen in onze contreien gelukkig maar heel weinig voor.

Tja . . . trouwe volgers zullen zich afvragen: Wat is dit nou  voor een nietszeggend en onnozel bericht. En gelijk hebben ze; ik vind dat ook.
Maar . . . ik vond dat onze Zuiderburen het zo mooi en plastisch kunnen zeggen: Scheren daar vanonder

En dan nog even DIT