5291 Zielig en in en in triest

Volgens het Landelijk Platform Slavernijverleden loopt de Afro-Nederlandse gemeenschap onevenredig veel risico om zwaar geraakt te worden door de coronacrisis.

De Nederlandse regering, de media, het onderwijs en de gezondheidszorg zouden zich laten leiden door alleen een ‘wit perspectief’. ‘De slogan ‘Wie men niet ziet hoort men niet’ is in deze periode meer dan van toepassing.’

De media bedienen zich voornamelijk van witte experts en professionals, vindt het Landelijk Platform Slavernijverleden. Ook zijn de voorbeelden die worden getoond van ‘goede praktijken’ bijna allemaal vanuit een ‘wit perspectief’.

In het artikel Landelijk Platform Slavernijverleden: Nederlandse coronabeleid is te wit wordt een hele opsomming gemaakt van voorbeelden dat Afro-Nederlanders, iemand met een ‘zwarte’ huidskleur en asielzoekers in deze coronatijd weggemoffeld en achtergesteld worden. En en-passant laat men ook nog weten dat in een groot aantal verpleeghuizen Zwarte Piet nog niet is uitgebannen.

Tjonge, tjonge, tjonge wat een stelletje zeurpieten en minkukels. Zeuren om het zeuren. Het is zielig en in en in triest.

P.S.
Wat heb ik nou ineens trek in een echte, onvervalste, Hollandse NEGERZOEN


En dan nog even DIT