5284 Buitenschaamte, coronalul en zwaaibezoek

De coronacrisis heeft onze taal verrijkt met honderden nieuwe woorden. Van anderhalvemetersamenleving tot balkonzanger. Ton den Boon, hoofdredacteur van Van Dale, maakte een coronawoordenboek. Daar staan inmiddels 700 woorden in.

Den Boon verwacht dat van de 700 woorden er zo’n 70 zullen blijven bestaan. “Er zijn natuurlijk ook veel eendagsvliegen, die verdwijnen weer. En uiteindelijk zijn mensen kort van memorie. Als er na de zomer nog iets heel belangrijks gebeurt, of we belanden uiteindelijk in een hele diepe depressie met allerlei economische termen, dan zou het best kunnen dat we weer hele andere woorden krijgen.”

Van één woord weet hij bijna zeker dat het de echte Van Dale gaat halen. “Anderhalvemetersamenleving is een woord waarvan we nu al weten dat dat een historische term gaat worden.”
Blader hier in het coronawoordenboek >>>>>

Tja . . . je zult herkenbare woorden tegenkomen die je dagelijks hoort op de televisie en die je tegenkomt op het internet. Maar er staan ook woorden in als: buitenschaamte, coronalul en zwaaibezoek


En dan nog even DIT