5239 Houdt het coronavirus van zomerweer ?

Een vaccin tegen het coronavirus laat vermoedelijk nog wel even op zich wachten en dus is het onduidelijk hoelang het virus zal aanhouden in de diverse landen. Is het een kwestie van een paar weken of loopt de coronacrisis door tot ver in de zomer? En in dat laatste geval is het de vraag: kun je straks nog wel rustig op vakantie naar het buitenland?

Die laatste vraag houdt mij ook heel erg bezig. Temeer daar we twee buitenlandse vakanties in het vooruitzicht en geboekt hebben.

Wat dat betreft moeten we gewoon afwachten hoe het coronavirus zich in de komende maanden gaat ontwikkelen.

Ik hou me maar vast aan de uitspraak van Christian Hoebe, hoofd infectieziektenbestrijding bij de GGD Zuid-Limburg:

„De griep is echt iets van de winter. Als je kijkt naar andere corona- en verkoudheidsvirussen, zie je dat die inderdaad ’s zomers vaak gaan ‘liggen’. Het is aannemelijk dat dit ook voor het nieuwe CoV2-virus geldt, maar zeker weten we dat niet. Met de SARS-epidemie in 2002 ging het wel zo. Dat stemt dus hoopvol. Een virus kan in algemene zin slecht tegen zomerse hitte en gedijt meer in koude, drogere lucht.”

Lees hier meer >>>>>

Tja . . . als ik nu naar het aantal besmettingen in Portugal en Spanje kijk, valt het aantal besmettingen vooral in Portugal (8)  nog wel mee. In Spanje is het flink hoger (401).

Voorlopig blijft voor ons de vraag: ‘Houdt het coronavirus van zomerweer ?’