5232 Hersenloze idioten

Als vervolg op mijn bericht 5225 Carnaval racisme ? Ammehoela !  kan ik meedelen dat de actie van KOZP (gelukkig) weinig opgeleverd heeft. Er zouden drie reacties zijn binnengekomen. Maar wat die reacties precies zijn weten we niet.

Door mijn oudste zoon werd ik van de week opmerkzaam gemaakt op een bericht over een Spaanse carnavalsgroep die het in de optocht in Campo de Criptana in Midden Spanje wel heel erg bont hebben gemaakt.

Zij traden op in de plaatselijke optocht met een gaskamer als praalwagen, tientallen nazi-soldaten en even zo veel gevangenen gekleed in de gestreepte uniformen van de concentratiekampen. De beelden gaan inmiddels de wereld over en zorgen voor enorme verontwaardiging. De Israëlische ambassade in Spanje is laaiend en noemt de beelden ‘walgelijk’.

De groep zegt dat het hun bedoeling is geweest om met hun act de holocaust te herdenken en de zes miljoen slachtoffers te eren.

Het stadsbestuur deelt mee dat de wagen op grond van die omschrijving ook was toegelaten tot de optocht. “Wij staan achter de kritiek op de act. Als het hun bedoeling was de slachtoffers te eren, dan is dat duidelijk niet gelukt.”

 

Tja . . . hoe verzinnen ze het om met ZOIETS aan een carnavalsoptocht deel te nemen. Absoluut GEEN gevoel voor realiteit, smaak, inlevingsvermogen,respect en piëteit . . . Bij het bericht had mijn zoon geschreven: hersenloze idioten. Ik kan dat volledig beamen: HERSENLOZE IDIOTEN.