5225 Carnaval racisme ? Ammehoela !

In zes Noord-Brabantse steden gaat Kick Out Zwarte Piet racisme in de gaten houden bij carnaval. De actiegroep vraagt feestvierders om te letten op “racistische verkleedpartijen”, en die te melden bij de organisatie en het lokale discriminatiemeldpunt.

Het gaat volgens de woordvoerder dan niet alleen om Zwarte Piet, maar ook om “culturele toe-eigening” als geishapakken, afropruiken en indianentooien. De actiegroep let ook op mensen die verkleed gaan als Chinees, met een mondkapje tegen het coronavirus.
Lees hier meer >>>>>

,,De sfeerverziekers van Kick Out Zwarte Piet hebben het nu op ons carnavalsfeest gemunt”, schrijft een Eindhovens gemeenteraadslid op zijn Facebook-pagina. ,,Al onze tradities zijn racistisch en slecht, volgens deze werkeloze beroepsdemonstranten. Laat ze lekker drammen en zeuren, wij vieren gewoon carnaval.”

En zo is ’t . . . Drammen en zeuren. Dit keer om carnavalskleding: een indianentooi, een pruik en nog meer van dat onnozel verkleedspul.

Laat het voor eens en altijd duidelijk zijn: Carnaval racisme? Ammehoela!