5205 Laat maar komen die hitte

De eerste van de twee/drie wintermaanden is gelukkig al voorbij. Een donkere, natte januari hebben we al gehad. Het was niet koud, maar toch. Februari (gelukkig maar 29 dagen) en maart moeten we nog uitzingen en dan . . . dan kunnen we buiten toch weer wat meer aan de slag.

We zullen ook dan nog wat geduld moeten hebben voordat we weer kunnen genieten van de zonnestralen en de zonnewarmte. Maar het beloofd weer een warme zomer te worden.

Een Britse meteoroloog, gespecialiseerd in de lange termijn, verwacht zelfs dat de komende vijf jaar de zomers in Noord-West Europa zeer heet zullen worden. Dough Smith: “Het is waarschijnlijk dat de huidige trend zich doorzet en versterkt. En dat betekent extra warmte vooral voor de noordelijke helft van Europa, voor Azië en voor Noord Amerika.”

De afgelopen vijf jaar waren ook al de warmste ooit. De extra warmte, veroorzaakt door de opwarming, komt vooral in Noord Europa terecht door de relatief koude Atlantische oceaan. Computermodellen voorspellen dat het tussen de 1.15 en 1.62 graden warmer zal worden dan voor de opwarming begon.
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . Da’s mooi dacht ik toen ik het bericht gelezen had. Laat maar komen die hitte.