5193 Houtvennen – Ravensdel v.v.

Gisteren, op die kille en mistige winterdag, parkeerden wij onze auto aan het begin van de Houtvennen in Volkel. Verleden week was dat ons keerpunt. Nu was het ons startpunt en lag ons keerpunt bij Ravensdel in Uden.

De route was beduidend interessanter dan verleden week. Op een gegeven moment liepen we over de oude spoordijk – tussen wachtpost 30 en wachpost 29, van het Duits Lijntje. Opeens kwamen de jeugdherinneringen weer naar boven. Zie me nog met mijn moeder op 6-jarige leeftijd in Veghel op het station in de trein stappen voor de bedevaart naar Kevelaer in Duitsland. Tegen mijn vrouw, die voor me liep, riep ik: ‘Hier ben ik dus heel lang geleden ook met de trein geweest’. Tja  . . . ’t kan verkeren dat tijdens een wandelroute op een winterdag beelden in je opkomen van meer dan 70 jaar geleden. Mooi toch.