5189 Voeden kan hier

Ergens in de jaren 70 van de vorige eeuw vertelde een vriend me dat tijdens een vergadering een collega van hem haar baby open en bloot borstvoeding gaf. Hij en zijn collega’s waren daar zeer verbolgen over.
Jaren later werd ik geconfronteerd met het ministerieel besluit dat we als school ruimte beschikbaar moesten stellen aan personeelsleden die hun kind borstvoeding wilden geven.

Aan bovenstaande moest ik denken toen ik van de week de column ‘Moedermelk’ van Marjan Berk las in ons regionaal dagblad.

Marjan Berk zegt daarin o.a. ‘Ik slingerde mijn vijf zuigelingen altijd op de vreemste plekken aan mijn borst’. Verder beschrijft ze dat er momenteel toch wat anders gedacht wordt over borstvoeding geven in het openbaar dan in de jaren 70 van de vorige eeuw waarmee ik dit bericht begonnen ben.

Het Voedingscentrum ontwikkelde zelfs een sticker. Met het beeldmerk geven bedrijven en instellingen aan dat men daar welkom is als men je kind de borst wil geven.

Tja . . . wie had dat ooit gedacht een sticker met als opschrift: Voeden kan hier.