5185 Odiliapeel – Houtvennen v.v.

Gisteren trokken we onze wandelschoenen – waar we de Limburgse löss inmiddels van afgespoeld hadden – weer aan. Nu stond het traject Odiliapeel – Houtvennen in onze agenda. We begonnen bij de visvijver Peelsche Heide. Op het voormalige defensieterrein ligt nu een visvijver en de restanten van een boerderij-hangar uit WO II.

Waarschijnlijk is de route van gisteren de saaiste route van alle routes die we al hebben gelopen en nog zullen lopen. De route liep namelijk langs de randen van vliegbasis Volkel. Op de grote kale vlaktes is weinig te zien. Klaarblijkelijk hadden de F16-piloten een vrije vliegdag, want we hebben helemaal geen vliegverkeer gehoord en gezien. Ons keerpunt lag bij Wachtpost 30 van het voormalig Duits Lijntje. Op een bank bij de Houtvennen aten we ons lunchpakket op en liepen de ‘saaie’ route weer terug. De volgende keer wordt het weer interessanter op ons Hertogpad vanaf de Houtvennen richting Uden