5174 Traditie gebroken

Het was bij ons traditie dat op 2 januari na het opruimen van de kerstboom en de kerstspullen de tegelvloer van de woonkamer geschrobd werd. Maar . . . omdat we beiden veel, heel veel dichter bij de 80 zitten dan bij de 70 hebben we gisteren met deze traditie gebroken. Het valt ons wel enigszins zwaar. Niet het feit dat de tegelvloer nu niet geschrobd wordt daar komt wel een oplossing voor, maar het accepteren dat we iets niet meer kunnen.
Ik dien er wel aan toe te voegen dat de beslissing niet zo heel moeilijk was, omdat ondergetekende last heeft van een onwillige spier en dan laat je de luiwagen wel staan.

Verder kan ik ter geruststelling zeggen, dat we nu NIET in een vervuilde woonkamer leven. Met een stofzuiger, swiffer doekjes  en natte vloerdoekjes kom je ook een heel eind. Maar . . . er is wel een traditie gebroken.