5153 Een land van mierenneukers en muggenzifters

Onlangs kreeg ik van mijn jongste broer een brief van een landgenoot, die gericht is aan de Kerstman, doorgestuurd. Ik wil hem jullie niet onthouden . . .

Lieve Kerstman,
Als u dadelijk Sinterklaas komt aflossen,  heb ik een paar verzoeken om te voorkomen dat u straks net als Sinterklaas en Zwarte Piet ook dat idiote gezeur en van die belachelijke demonstraties gaat krijgen:
1. Wilt u die rendieren a.u.b. thuis laten en doe ook in vredesnaam  uw jas met bontkraag niet aan, want dan wordt de Partij van de Dieren gek…
2. Als u uw slee meeneemt, dan  graag incl. alle certificaten en testdocumentatie, specifiek die van de remmen, want  anders staat ie binnen een uur tussen de Stints…
3. Zeg en doe vooral niet aardig tegen kleine kinderen en vrouwen want dan gaat iedereen op zoek naar bijbedoelingen. Tegen mij kunt u gewoon aardig doen hoor, ik zoek er niets achter :-)) …
4. Graag benadrukken dat u maar heel kort hier verblijft, alleen dingen komt brengen en geen asielaanvraag zult indienen. Dat voorkomt een boel gedoe…
5. En kunt u uw baard een beetje trimmen, zodat deze niet te gezichtsbedekkend is. Dit om te voorkomen dat dit associaties oproept  met … (ik wil ook geen gezeur, dus ben even niet te direct als u het niet erg vindt)….
6. Vooral ook niks zeggen over uw elfen, om elke schijn van slavernij te omzeilen…
7. En gebruik niet te veel verlichting, denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen waarmee Nederland de wereld wilt redden!..
8. Enne uw zwarte laarzen zijn kwetsend voor mensen die WO-II nog hebben  meegemaakt, thuis laten dus, slippers zijn prima.
Geen crocsen a.u.b. !…
9. O ja, vergeet uw correctie-shirt niet, anders worden de mensen  met obesitas weer belachelijk gemaakt..
10. En als laatste gelieve ook geen opmerkingen over kabouters! Dat is kwetsend voor kleine mensen (zelf ben ik ook niet zo groot).
Welkom in Nederland, heel veel plezier gewenst en wees verder vooral uzelf in dit achterlijke landje .

P.S.
Zorg dat de cadeautjes genderneutraal zijn …

Tja . . . dit is nou ONS land ten voeten uit. Een land van mierenneukers en muggenzifters