5149 Zo slim is ie nie

Voormalig profvoetballer Marco van Basten (55) heeft veen paar weken geleden voor een golf van verontwaardiging gezorgd door tijdens het programma Eretribune van FOX Sports de naziwoorden ‘sieg heil’ in de mond te nemen. Tijdens de uitzending, voorafgaand aan het duel Heracles-Ajax, interviewde presentator Hans Kraay de Duitse Heracles-trainer Frank Wormuth. Kraays beheersing van het Duits riep bij Van Basten de volgende spontane reactie op: ‘sieg heil, niet zo fraai, pfannkuchen’. Heel Nederland en een groot deel van Europa viel over hem heen.

Tja . . . Hij had beter zijn mond kunnen houden. Maar . . . zo slim is ie nie.

In zijn onlangs verschenen biografie ‘Basta’ vertelt hij: ‘Met 50 miljoen gulden in zijn kontzak’ stapte ik in 1998 het kantoor van ABN Vermogensbeheer binnen. Het volledige bedrag, omgerekend 23 miljoen euro, liet ik beleggen. Na de aanslagen op 11 september 2001 en de daarop volgende beurscrash raakte ik in paniek. Waarom bellen ze me niet? Ze weten toch ook dat ik het nieuws volg? Ze moeten toch op mijn geld passen? Het verstandig beleggen?”

Tja . . . Beleggen is een kunst. Maar . . . zo slim is ie nie.

In de jaren negentig liet hij zijn belastingadviseurs een constructie optuigen, die niet legaal bleek. Er werd beslag gelegd op al zijn rekeningen en hij kreeg een aanslag van 32,8 miljoen euro, die hij uiteindelijk voor een onbekend bedrag schikte.
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . Boekhouden is ook een vak. Maar . . . zo slim is ie nie.