5140 Katten dienen aangelijnd te zijn

Degenen die mij op Menne Weblog volgen verwachten uiteraard dat ik reageer op het nieuws dat van de week bekend werd, omdat zij inmiddels wel weten dat ik een gloeiende hekel (nog zacht uitgedrukt) heb aan loslopende andermans katten.

Van de week stond namelijk in de krant:
‘Kat naar buiten doen is in strijd met EU-regels’
Katten ongecontroleerd naar buiten laten gaan, is illegaal. Dat stellen juristen Arie Trouwborst en Han Somsen van Tilburg Universiteit. Zij baseren zich daarbij op Europese regels voor natuurbescherming.

Tja . . . wat moet ik nou op zo’n bericht zeggen? Het probleem – dat andermans katten in mijn tuin komen schijten – wordt er niet door opgelost. Ik verwacht niet dat het er ooit van zal komen dat de EU-regels gehandhaafd zullen worden en dat ONZE regering zegt ‘Katten dienen aangelijnd te zijn’.