5139 Heeft ze niks beters te doen?

Navigatiesystemen moeten scholen uit hun routes bannen. Dit voorstel doet Kamerlid Stieneke van der Graaf (ChristenUnie) maandag in de Tweede Kamer. “Bij het aangeven van de snelste of kortste routes houden de navigatiesystemen nu geen rekening met de scholen. Hierdoor is de verkeersveiligheid bij de scholen in het geding. Het zou een stuk veiliger zijn als er bij drukte geen alternatieve routes meer langs scholen worden aangegeven. Het is technisch mogelijk. In België gaan ze hier afspraken over maken. Ik ga een voorstel indienen zodat het hier ook niet meer gebeurt”, zei Van der Graaf maandag.

Ta . . . toen ik het bericht las, was mijn eerste reactie ‘Heeft ze niks beters te doen?’

Uiteraard zijn de reacties op het enigszins sullige voorstel niet van de lucht:

Wellicht kunnen we het ijzer meteen smeden nu het nog heet is, en ook meteen bejaardentehuizen en vijvers met jonge eendjes (ook kwetsbaar) op de navigatie-banlijst zetten.

Stieneke kan beter zorgen dat het eten om 17.30 uur klaarstaat. Ouders maken het zelf juist onveilig met al hun lease-blik.

Ik bepaal zelf wel welke route ik neem. Gewoon aan de snelheid houden en opletten bij scholen, daar heb ik Stieneke niet voor nodig. Oh ja, leren oversteken zet meer zoden aan de dijk.

Ik blijf gewoon bij mijn eerste reactie: Heeft ze niks beters te doen?

Met bovenstaande kreet ‘Heeft ze niks beters te doen’ reageerde ik een dag later weer, toen ik las over het Tweede Kamerlid Monica den Boer. Het ging in de Tweede Kamer over de krapte op de politiebureau’s. Den Boer wilde over dat probleem trouwens helemaal niet debatteren. Toen ze dit aan de Kamer meedeelde begon ze haar betoog met: „Het gaat ten eerste over bemensing, niet over bemanning”.

Deze opmerking is bij heel veel landgenoten in het verkeerde keelgat  geschoten:

Bemensing…gutte gut wat een mierenneukerij zeg, exusez le mot.

Bemensing ipv bemanning. Ja dat is nog eens problemen aanpakken. Allemaal compleet van de werkelijkheid losgeslagen in die kamer.

Toch aardig van D66 dat geestelijk gehandicapte mensen ook mogen mee doen in hun fractie.

Tja . . . ik blijf gewoon bij mijn reactie: Heeft ze niks beters te doen?