5138 Ongehoord

Arnold Karskens startte maandag met de omroep Ongehoord Nederland. Samen met voormalig VVD-Kamerlid Ybeltje Berckmoes, acteur en schrijver Haye van der Heyden en collega-journalist Joost Niemöller wil de journalist met de programma’s een stem geven aan mensen die zich ongehoord voelen door de volgens de initiatiefnemers te eenduidige NPO.

De initiatiefnemers richten zich op televisie- en radioprogramma’s over onder meer de zorgen rond migratie en “de zin en onzin” van klimaatverandering. Ook de discussie over Zwarte Piet en een kritisch geluid over de Europese Unie zullen volgens de omroep aan bod komen.

Karskens ergert zich vooral aan de berichtgeving van de NOS, Pauw en EenVandaag. Die is te anti-Trump, hecht te weinig waarde aan Nederlandse tradities als Zwarte Piet en berichten veel te eenzijdig over de ‘klimaathysterie’.

Ik had een week geleden al iets gelezen op de website van Arnold Karskens The Karstens Times in de weblog Zwartboek NOSjournaal.

Ik kan me wel vinden in zijn mening. Het paginagroot interview  van afgelopen maandag in ons regionaal dagblad over het willen laten horen van een tegengeluid sprak me zeer aan.

Vooral het feit dat men andere gezichten wil laten zien met andere geluiden doet me goed. Dat Ongehoord Nederland de eerste Peter R. de Vries-vrije omroep wordt, juich ik zeer toe.

Openheid, lef, vrijheid en humor zijn de kernbegrippen die het fundament zijn onder de programmering van Ongehoord Nederland!
Tja . . . onbegrijpelijk dat niet een van de vele omroepen in Nederland dit niet eerder bedacht heeft. Tis Ongehoord.