5133 Glijmiddel in het toilet.

Glijmiddel in het toilet is het nieuwe dingetje voor thuis, stond er ineens op mijn scherm.

Mijn wenkbrauwen gingen op en neer en er schoten allerlei gedachten door mijn hoofd. ‘Wat is dat nou weer?’, zo vroeg ik me af.

Al lezende bleek het bericht te gaan over waterbesparing op het toilet in plaats van . . . (tja . . . je kunt tegenwoordig van alles verwachten).

Iedere Nederlander gebruikt iedere dag 33 liter water om het toilet door te spoelen. Per wc-beurt bijna zes liter. Flush, weg. Omdat een toiletbezoek een ritueel is dat wereldwijd wordt uitgevoerd, belandt dagelijks zo’n 140 miljard water in het riool.

Wetenschappers  van de Penn State University in de Verenigde Staten willen dat iedere woning een superglibberige toiletpot krijgt. Mensen moeten twee spuitbussen gebruiken en daarmee de toiletpot bespuiten; eerst de ene, daarna de andere. Dat spul maakt de pot zo glad, dat er 500 spoelbeurten lang niets blijft kleven. Geen papier, geen uitwerpselen.

Dat bespaart water, want omdat alles eenvoudig naar beneden glibbert, hebben we nog slechts drie liter water nodig in plaats van zes. Na 500 spoelbeurten – u kunt rekenen per dag – moet een nieuw laagje glijmiddel worden aangebracht.
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . Waterbesparing, zo kan ’t dus ook;  met glijmiddel in het toilet