5124 Laat je niet gek maken door onze media

“Laat je niet gek maken door de Nederlandse media”, iets van die strekking zou minister Sigrid Kaag vorige week op het D66-congres hebben gezegd tegen een groep Syriërs die daar te gast was. Ze raadde hen aan “niet alles te geloven wat media berichten”, schreef De Telegraaf.

Ik zou eigenlijk hetzelfde willen zeggen tegen degenen die dit bericht lezen: ‘Laat je niet gek maken door ONZE media’.

Hoezo dan?
Nou afgelopen maandag stond er in de krant:

Mogelijk ook schadelijk PFAS in strooizout
Strooizout bevat mogelijk te veel schadelijke chemische stoffen. Daardoor komt het bestrijden van de gladheid op de wegen komende winter in gevaar, zegt directeur Ardin Bos van de Nederlandse Zoutbank in de Telegraaf.

Maar . . . één dag later meldde De Volkskrant:

Gladheidsbestrijding komt in gevaar door PFAS in strooizout– Klopt dit wel?
Navraag bij De Nederlandse Zoutbank levert al snel een ander beeld op. Bos is niet aanwezig en niet bereikbaar. Een van de aandeelhouders van het bedrijf, Zwiep Vermeulen van wegenbouwer VermeulenGroep, werpt zich op als woordvoerder. Het Telegraaf-bericht klopt niet, zegt hij. ‘De analyse is nog niet gemaakt.’ Hij weet niet hoe Bos kan beweren dat er PFAS zou zijn gemeten, er heeft nog helemaal geen test plaatsgevonden.
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . Daarom zeg ik net als Minister Kaag met volle overtuiging: ‘Laat je niet gek maken door onze media’.