5121 Moet dat stoeltje ook kapot?

Vorige week tijdens een van onze wandelingen kwamen we een prachtige rode paddenstoel tegen met witte stippen. Ik ging uiteraard door mijn knieën om dat wonderschone produkt van onze natuur vast te leggen op mijn iPhone.

Uiteraard gingen mijn gedachten uit naar dat kinderliedje over die paddenstoel en kabouter Spillebeen. Thuis gekomen zocht ik de tekst op en tot mijn verbazing bleek het overbekende liedje ook nog een tweede couplet te hebben dat ik nog NOOIT gezien en gehoord had.

Op een grote paddenstoel
Rood met witte stippen
Zat kabouter Spillebeen
Heen en weer te wippen
Krak, zei toen de paddenstoel
Met een diepe zucht
Allebei de beentjes
Hoepla in de lucht

Maar kabouter Spillebeen
Ging toch door met wippen
Op die grote paddenstoel
Rood met witte stippen
Daar kwam Vader Langbaard aan
En die zei toen luid:
“Moet dat stoeltje ook kapot?
Spillebeen, schei uit!

Tja . . . bleek er toch nog een ernstige vermaning en pedagogisch tintje te zitten aan dat overbekende kinderliedje . . .  Moet dat stoeltje ook kapot?