5116 Klappen Nondeju

Klappen, klappen, klappen nondeju ja
Klappen, klappen, klappen nondeju (en dan?)
Honderdduizend handen in de lucht en iedereen gaat stil
Effe wachte, los!

Bovenstaande is het refrein van de nieuwe single van de Snollebollekes. De reacties zijn nogal wisselend van ‘zeer enthousiast’ tot ‘net niet’.

In Breda is men helemaal niet blij met de Snollebollekes,  zo blijkt uit het volgende:

De leden van wijkraad Stadshart/Valkenberg in het centrum van Breda zijn het zat. In een brief hebben ze laten weten ze dat ze een gebiedsverbod voor Snollebollekes wil hebben. Het nummer Links Rechts zorgt voor letterlijk voor teveel opschudding in de binnenstad, om precies te zijn, zijn er trillingen tot 1 millimeter per seconde, terwijl de norm 0,1 millimeter is.

‘Tijdens een optreden van de Snollebollekes gingen appartementen op 10 hoog een heel eind uit het lood. En als dat nou één keer per jaar was, maar er zijn 70 evenementen per jaar in de binnenstad,” zegt de voorzitter van de wijkraad tegen de regionale omroep. Ze willen bassen boven de 40 decibel dan ook laten verbieden in het centrum en noemen het een onleefbare situatie.

Tja . . . dus voortaan in  Breda niet meer het nummer Links Rechts maar het minder trillen veroorzakende Klappen Nondeju