5113 Mijn gegevens zijn gestolen

Afgelopen week kreeg ik een bericht van de maatschappij – die de pechhulp verzorgt voor mijn Hyundai – dat mijn gegevens gestolen waren.

Bij een diefstal in een beveiligde locatie is recent een kluis met daarin een deel van onze back-up gestolen. Wij hebben aangifte van diefstal bij de politie gedaan en het onderzoek loopt nog. Direct zijn externe experts met ons aan de slag gegaan en hebben wij maatregelen genomen om herhaling te voorkomen.
Wij sturen u deze brief omdat uw gegevens op deze back-up staan en wij het van belang vinden u rechtstreeks te informeren. Het bestand bevat uw NAW-gegevens en uw voertuiggegevens, zoals uw kentekennummer. Vooralsnog hebben wij geen enkele aanwijzing dat de gegevens ontsloten zijn.

Tja . . . in de brief wordt er ook nog op gewezen dat de daders eventueel nog meer gegevens bij mij willen lospeuteren. Wij krijgen het  advies extra waakzaam te zijn op verdachte transacties of afwijkende vragen.

Nu zit ik dus mooi met de gebakken peren, want mijn gegevens zijn gestolen