5108 Het Hertogenpad

Door allerlei omstandigheden is het alweer 7 weken geleden dat we onze wandelschoenen hebben aangetrokken. Maar gisteren knoopten we de veters van de  wandelschoenen toch weer vast.

In de weken dat we niet gewandeld hebben, hebben we besloten om te stoppen met de Zuidwaterlinie-route. Onze ervaring is dat er teveel saaie stukken in zitten over kale dijken en over lange wegen door de polder.

Gisteren zijn we daarom begonnen aan het Hertogenpad. Deze wandelroute loopt van Roermond naar Breda.

Het Hertogenpad is Brabant ten voeten uit: langs gastvrije Brabantse dorpjes, stuifzand en veenmoerassen, over paarse heidevelden en soms drassige knuppelpaden. Een aaneenschakeling van schitterende natuurgebieden zoals de Dorst, de Loonse en Drunense Duinen, Maashorst, de Groote Peel en het Leudal.

Je kunt het pad in beide richtingen lopen. Wij kozen gisteren voor een gedeelte van Etappe 7: Van Odiliapeel via Rietven richting Venhorst.
De route liep over met bladeren bedekte bospaden, over lange kaarsrechte wegen en kronkelende paadjes bij het Rietven. Toen we terug bij de auto waren hadden we toch weer een kleine 10 km op de teller staan. Niet slecht na al die wandelloze weken.