5107 Tweede afgang op een rij

Zondagmiddag stond de wedstrijd PSV – AZ op de wedstrijdkalender. Met gemengde gevoelens reden we naar Eindhoven. We dachten nog aan de afgang van vorige week bij Fc Utrecht, waar PSV met 3 – 0 teruggestuurd werd naar Eindhoven en ook nog met twee (!!!!) rode kaarten in de tas. ON-BE-GRIJ-PE-LIJK dat de spelers het allemaal lieten lopen. Hopenlijk is er goed geĆ«valueerd en was die grote zeperd een eenmalig gebeuren.

Maar . . . PSV begon noodgedwongen zwaargehavend aan het duel. Door schorsingen en blessures miste Van Bommel zijn vaste waarden Malen, Ihattaren, Bergwijn, Hendrix en Viergever. Ryan Thomas speelde voor het eerst in de basis, maar kon daar welgeteld 21 minuten van genieten. De middenvelder kon, na ingrijpen van de VAR, met rood vertrekken na een veel te harde actie.

Het gelegenheidselftal kreeg een flinke draai om de oren van AZ. Tien minuten voor tijd hielden we het voor gezien en gingen naar huis. ‘Het seizoen is voorbij voor PSV, A*** wordt kampioen’, zei ik tegen mijn zoon op weg naar de auto. Mijn seizoenskaart zal ik de komende tijd hoogstwaarschijnlijk aan mijn kleinzoon uitlenen . . . na deze tweede afgang op een rij.