5106 Doe dat dan op de gang

Kan het me nog goed herinneren. Het was begin jaren 60 van de vorige eeuw op een lagere school waar ik stage liep. Tijdens een rekenles van mij had de grootste raddraaier van de zesde klas zich in de ogen van de onderwijzer  niet goed gedragen. Ik had me er echter niet zo aan gestoord; ik was geconcentreerd op datgene wat ik over moest dragen aan de kinderen.
Na de les nam de onderwijzer me mee naar de gang en sprak daar de historische woorden: ‘Je kunt er af en toe gerust eentje slaan, maar doe dat dan op de gang!’
Ik heb zijn advies in mijn arbeidzame leven NOOIT opgevolgd.

Aan bovenstaande moest ik denken toen ik van de week onderstaande berichten tegenkwam:
= In België worden kinderen opgesloten in de kast
= Zaanse juf slaat kinderen met stokken en laat ze van de vloer eten

Tja . . . het lijkt dat er hier en daar in 60 jaar nog niet zo heel veel veranderd is. En het spookt nu maar door mijn hoofd . . . doe dat dan op de gang.