5093 Flesje van papier

Wie een blikje frisdrank koopt, moet daarover straks statiegeld betalen. Een Kamermeerderheid wil staatssecretaris Van Veldhoven (Milieu) dwingen om een systeem op te tuigen voor statiegeld op blik. De regeling kan dan ingaan per 2022.
Bovenstaande las ik vorige week in het AD

Eén dag later las ik:
Carlsberg is weer wat dichter bij haar doel om bier in papieren flessen te verkopen.Op donderdag onthulde het Deense bierbedrijf twee nieuwe recyclebare prototypes van de fles van duurzaam geproduceerde houtvezels. Eén versie is bekleed met een dunne film van gerecycled PET-plastic om te voorkomen dat bier naar buiten sijpelt. De andere maakt gebruik van een biologische binnenkant. De prototypes zullen worden gebruikt om de waterdichtheid te testen. Het bierbedrijf is al een paar jaar bezig met een afbreekbare verpakking. Een van de problemen die moeten worden opgelost is dat het bier goed moet blijven smaken.
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . het succes van statiegeld op blikjes en andere maatregelen hangen allemaal af van wat de gebruiker naderhand met de verpakking doet. Als de mentaliteit van de gebruiker (inzake afval) niet goed is zal onze afvalberg niet kleiner worden. Ook niet met . . . een flesje van papier.