5089 Griepprik

In oktober en november krijgen zo’n 6 miljoen mensen van hun huisarts een uitnodiging voor de jaarlijkse griepprik. De griepprik is voor mensen van 60 jaar en ouder en voor volwassenen en kinderen met bepaalde medische aandoeningen. Een griepprik is niet verplicht. Iemand kiest zelf om wel of niet van het aanbod gebruik te maken. Voor het eerst bevat de spuit dit jaar een vaccin tegen vier verschillende soorten van het griepvirus. Voorheen bood de griepprik bescherming tegen drie varianten.

Wij hebben afgelopen dinsdag wel gebruik gemaakt van de jaarlijkse gratis griepprik

Tja . . . vorig jaar verkleinde de griepprik  de kans op griep met 57 procent. Ik ben toen de dans ook mooi ontsprongen. Hopenlijk hebben we ook deze winter weer geen last van het griepvirus dankzij de griepprik