5087 Ongedocumenteerden

‘Illegalen feesten op kosten van de gemeente Amsterdam’, zo stond er te lezen. De gemeente Amsterdan heeft dit jaar 5,3 miljoen euro aan subsidies uitgereikt aan projecten voor illegalen. De subsidiepot wordt onder meer gebruikt om ‘ongedocumenteerden’ een tweede asielaanvraag (!!!) te laten doen in Nederland.

Andere activiteiten ”  . . . bestaan onder andere uit een cursus ondernemerschap, bouwen aan de toekomst en vloggen. Ook kunnen de illegalen kosteloos de Nederlandse taal leren. Bij een andere organisatie worden bovendien feestjes en culturele avonden (met Arabische dichtkunst, een Iraanse verhalenavond en een eat-to-meetavond over Eritrea) georganiseerd.

Tja . . . ik hoef hier echt niets aan toe te voegen. 5,3 miljoen euro voor mensen die hier niet moeten zijn, voor illegalen, voor ongedocumenteerden

Diezelfde dag las ik dat ouderen de chaos bij het CBR niet langer pikken en massaal schadevergoedingen aanvragen.
Even ter info:
Vorige week dinsdag was het 8 weken geleden dat ik een gezondheidsverklaring bij het CBR aangevraagd heb. Ik zou binnen 8 weken een reactie krijgen. Maar . . . nada, 0,0 reactie. Afgelopen week heb ik via een contactformulier om opheldering gevraagd. Ik zou binnen 5 dagen een reactie krijgen. Maar . . . nada, 0,0 reactie.

Tja . . . ik heb nog de tijd tot januari, maar gezien de chaos bij het CBR hou ik mijn hart vast. Straks ben ik als autobestuurder een ongedocumenteerde, maar behoor niet tot die groep uit Amsterdam, die feestvierende ongedocumenteerden.