5085 Konijnen prozac laten slikken

Konijnen kunnen de sleutel zijn tot het oplossen van het mysterie van het vrouwelijk orgasme, stond er boven het artikel. Mijn aandacht was gewekt.

Wetenschappers hebben bedacht dat het vrouwelijk orgasme zijn evolutionaire wortels zou kunnen hebben in een reflex die verband houdt met het vrijkomen van eieren tijdens seks. Bij veel diersoorten bestaat zo’n reflex: als ze seks hebben komen eieren vrij. Een van die dieren bij wie dat zo werkt zijn konijnen.

Bij mensen vindt de ovulatie plaats los van seks. Maar het orgasme zou een overblijfsel kunnen zijn van de reflex die zorgt dat eitjes vrijkomen. Een experiment met konijnen ondersteunt die theorie.

Om de vraag te onderzoeken gaf het team 12 vrouwelijke konijnen een tweeweekse dosis Prozac — een antidepressivum waarvan bekend is dat het de mogelijkheid van vrouwen tot een orgasme vermindert — en keek naar het aantal eieren dat vrijkwam nadat de dieren seks hadden gehad met een mannelijk konijn (genaamd Frank).

De resultaten toonden aan dat konijnen die de antidepressiva kregen 30% minder eieren loslieten dan negen konijnen die geen Prozac kregen, maar ook seks hadden met Frank. Er lijkt dus een verband: geen orgasme, dan ook geen eieren.

Tja . . .  tjonge, tjonge, tjonge wat een nutteloos onderzoek. Weggegooid geld en Wie verzint het? Konijnen prozac laten slikken.