5084 Ik kom het hele jaar niet meer

De Papple (spreek uit peppel). Een peer die eruit ziet als een appel. De Papple oogt echt als een appel, klein, rond, stevig, met rode wangetjes. Maar als je een hap ervan neemt, proef je peer. Fris, boordevol sap, hooguit wat vlak in de nasmaak. Dat komt doordat het een kruising is van Aziatische peersoorten, legt Van Os, fruitteler in Waardenburg, uit. En de smaakvoorkeur van Aziaten is wat fruit betreft kennelijk minder uitgesproken dan die van Europeanen.

De Papples uit Waardenburg zullen niet bij de Albert Heijn te koop zijn. Van Os hoopt ze rondom het Chinese Nieuwjaar in verschillende toko’s in de regio te hebben liggen.
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . Toch mooi dat ONZE fruittelers  zo innovatief bezig zijn. Ik vroeg me wel af of het liedje dat wij vroeger met de vastenavond zongen, in de verre toekomst wellicht moet worden aangepast . . .

Geef me een appel of een peer
Ik kom het hele jaar niet meer