5077 Genderneutraal speelgoed

Minister Ingrid van Engelshoven (Emancipatie) roept speelgoedfabrikanten op rolbevestigend speelgoed in hun collectie ‘onder de loep te nemen’. Ook voert Van Engelshoven een discussie over stereotypering met de uitgevers van schoolboeken.

De bewindsvrouw doet haar oproep nadat bekend is geworden dat in Franse speelgoedwinkels volgend jaar een einde komt aan de indeling ‘jongens’ en ‘meisjes’. In folders kan dan ook niet meer per sekse worden geadverteerd. En winkelpersoneel mag ouders straks niet meer vragen: ‘Is het voor een jongen of een meisje?’ Verder gaat het bedrijfsleven speelgoed ontwikkelen ‘dat niet discrimineert’.
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . ik kan het allemaal niet meer volgen. Genderneutraal speelgoed. Een genderneutrale poppenlijn, een neutrale pop kan daarbij worden aangekleed met lang of kort haar en met een broek of een rok. Wat is er mis dat meisjes met poppen spelen en jongens met ‘hamertje tik’? Dat is toch al eeuwen zo geweest. Het is al lang bewezen dat genderneutraal opvoeden geen enkele zin heeft.

Het is gewoon klinkklare onzin dat genderneutraal speelgoed.