5075 Hele programma ligt overhoop

Gisteravond mochten we alweer aantreden in het Philips-stadion. Nu stond de wedstrijd PSV-Fc Groningen op het programma. Omdat vorig jaar de KNVB de hoofdstedelijke club wat uit de wind had gehouden door ze extra rust te gunnen in de Champions League, moet de KNVB dat nu voor alle clubs doen die Europees spelen. Ergens is het flauwe kul. Een goed getrainde voetballer moet drie wedstrijden in een week kunnen spelen. Maar om te voorkomen dat de KNVB van partijdigheid wordt beticht, wordt nu bij het minste of geringste het hele programma overhoop gehaald.

Daarom reed ik gisteren al om kwart over vijf richting Eindhoven om verzekerd te zijn van een parkeerplaats. Want sinds Eindhoven de hele wijk achter de Woenselse Markt op z’n kop heeft gezet, wordt het steeds moeilijker om een plekje voor de auto te vinden.

De wedstrijd:
De eerste helft was een gezapige pot. PSV scoorde tweemaal en Groningen was zeer zwak. De tweede helft was slaapverwekkend. Maar PSV trok uiteindelijk toch verdiend aan het langste eind.