5066 Heusden – Wijk en Aalburg v.v.

Gisteren trokken we eindelijk onze wandelschoenen weer eens aan. Het was 6 (!!!) weken geleden dat we voor het laatst gewandeld hadden. Lichamelijke ongemakken, regen en verplichtingen waren de oorzaken van de onderbreking van onze route langs de Zuidwaterlinie. We begonnen gisteren in Heusden, Heesbeen.

Bij de Herstelde Hervormde Kerk begon onze route. Waar de Maas overgaat in de Bergsche Maas staken we de rivier over en liepen richting Wijk en Aalburg. Bij de kerk in W en A aten we ons lunchpakket op. Daarna liepen we door de polder weer naar Heesbeen. Opvallend was dat zowel in de bebouwde kom als op de buitenwegen er langs de straten en de wegen fruitbomen stonden, vooral perenbomen. De meeste droegen volop vrucht. Het was maar een saaie route vonden we. Maar de kilometers (11,4) deden ons toch weer goed.