5057 ‘Ze lieten hem sterven als een hond’

Jean Ligonnet (72) leed aan de ziekte van Alzheimer en had kanker. Voor een behandeling van de kanker ging hij 19 augustus naar Conception Hospital in Marseille. Hij had om 11 uur een afspraak voor de chemotherapie. Hij komt met de taxi en hij wacht op zijn beurt. De man wil dan zijn benen strekken of misschien naar de WC . Maar hij komt niet terug.

Het ziekenhuis zegt overal te hebben gezocht en laat weten dat hij niet meer in het ziekenhuis is.  Zijn zes kinderen organiseren daarop samen met de  politie een  zoektocht. Deze levert echter niets op.

Afgelopen week begon het in het ziekenhuis ineens flink te stinken. Toen bleek ook dat mijnheer Ligonnet in een ongebruikt deel van het ziekenhuis terecht was gekomen. Op de zesde verdieping, de verdieping waar hij het laatst was gezien en de afspraak had. Hij was al in verregaande staat van ontbinding.
Lees  hier verder >>>>>

De kinderen van Monsieur Ligonnet zijn vol ongeloof en klagen het ziekenhuis aan . . . ‘Ils l’ont fait mourir comme un chien‘ . . . ‘Ze lieten hem sterven als een hond’