5056 De bakker bakt ze bruin

In de gemiddelde supermarkt betaal je misschien een kwartje voor je croissant en bij de bakker? Met gemak een euro. Dat kan terecht zijn als die bakker uren kwijt is met het zelf maken van een ovenvers croissantje, maar dat is niet zo ontdekte de Keuringsdienst van Waarde. Ze komen allemaal uit dezelfde fabriek.

Zowel de supermarkt als de bakker krijgen de croissants bevroren binnen en bakken ze alleen af. Dat kan ook haast niet anders, want het maken van een croissant is veel werk. Om hem echt perfect te krijgen ben je drie dagen bezig: op de eerste dag wordt het deeg gemaakt, de tweede dag rolt de bakker de croissant en op de derde dag gaat hij de oven in.

Tja . . . ik heb even de proef op de som genomen. Bij de plaatselijke supermarkt kosten 4 croissants 99 eurocent en bij onze plaatselijke bakker kost één croissant vanaf 1 euro.

Dus . . . de bakker bakt ze (wel heel erg) bruin