5050 Vrij spel

Amsterdam heeft de strijd tegen de georganiseerde criminaliteit vrijwel verloren. De autoriteiten zijn slecht ingevoerd in de drugseconomie en -misdaad. De politie heeft de drugsbestrijding jaren laten liggen.

Bovenstaande kwam woensdag jl naar buiten. Het is in en in triest. ’s Avonds bij Jinek bleek dat ook veel jeugdigen onderdeel zijn van het grote Amsterdamse criminele drugsnetwerk.

Honderden euro’s, drugs en een set lopers om sloten te forceren. Amper een week nadat twee mensen in het Justitieel Complex Zaanstad naar huis werden gestuurd omdat een luchtdrukwapen binnen de muren was beland, is een poging om contrabande naar binnen te smokkelen verijdeld. Wederom speelt een externe kracht een hoofdrol.

Tja . . . het is bij de konijnen af. Criminelen hebben het voor het zeggen. Zij hebben in Amsterdam alsook in Nederlandse gevangenissen vrij spel.