5049 Vol met urine en zweet

Tientallen Nederlandse zwembaden zijn te vies om in te zwemmen. Ze zijn meermaals op de vingers getikt en kregen uiteindelijk een dwangsom opgelegd. Het gaat in totaal om 129 baden blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws.

Regelmatig werd te veel chloor, zweet of urine in het water aangetroffen blijkt uit inspectierapporten.
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . ik vraag me tijdens onze vakantie ook wel eens af wat de kwaliteit van het zwemwater is in al die zwembaden op het resort. Hebben die mensen zich allemaal wel goed gewassen? Zijn die speciale luiers van die kleintjes die van hun ouders mee in het diepe moeten wel helemaal lekvrij? Je moet er maar niet teveel bij nadenken. We hebben na al die jaren er nog nooit iets aan overgehouden.

Afgelopen week hebben we een drietal dagen gezwommen in een voormalige afgraving. Daarvan kenden we de waterkwaliteit niet. Er zwommen en dobberden daar wel veel watervogels in en op het water die daar ook van alles in het water ‘laten vallen’.
Voor mij blijft nu de vraag wat gezonder is. Zwemmen in een natuurbad of zwemmen in een bad vol met urine en zweet ?