5036 Hoor je het ook eens van een ander

In mijn omgeving is er weinig tot geen begrip voor mijn houding ten aanzien van die Amsterdamse voetbalclub. Vorig seizoen kwam de club uit de hoofdstad tot aan de halve finale van de Champions League. Ik heb NIET naar de wedstrijden op de tv gekeken. Ik kon er ook geen traan om laten dat ze de finale niet bereikt hadden. Met mijn houding stuitte ik alleen maar op onbegrip. Voor mij hadden ze niet zo ver hoeven te komen en hadden ze gerust eerder uitgeschakeld mogen worden. Men begreep mij niet dat ik niet blij was ‘in het belang van het Nederlandse voetbal’.

Afgelopen week hebben de hoofdstedelingen weer gezwijnd als ik de kranten moet geloven. Ze wonnen met 3-2 van PAOK Saloniki. Ze hadden  er wel drie strafschoppen voor nodig. De scheidsrechter speelde een zeer belangrijke rol in het voordeel van de club uit A’dam. ‘Maffia-praktijken in Johan Cruijff Arena’, stond er woensdag in de krant te lezen. De kwalijke rol van de Britse scheidsrechter werd uitvoerig belicht in het artikel.

Diezelfde dag las ik in ‘De PSV Supporter’ het maandblad van de Supportersclub van PSV een artikel van de voorzitter van de supportersclub.
Harrie Timmermans vertelt: ‘Afgelopen seizoen was het ook raak. Vanuit diverse media kwam de vraag hoe ik aankeek tegen de Europese successen van onze grote rivaal uit Amsterdam met als klap op de vuurpijl de vraag of ik zou juichen voor A***: nee natuurlijk niet! Ik juich maar voor één club en dat is PSV!’

Tja . . . zo is ’t. Hoor je het ook eens van een ander.