5031 Werken i.p.v. wandelen

Gisteren trok ik al vroeg mijn werkplunje aan in plaats van mijn wandelschoenen. Werken en wandelen beginnen allebei met een ‘W’, maar er is een groot verschil tussen die twee werkwoorden. Het eerste is écht werken en het tweede doe je als ontspanning.

Wat is er aan de hand? In het weekend fietste ik  even naar het huis van mijn oudste zoon om te kijken of nog alles in orde is nu hij met vakantie is. Ik wist dat hij nog steeds geen tuinman had gevonden en dat was in zijn tuin ook heel goed te zien. Terwijl ik naar huis fietste, kreeg ik het idee om mijn zoon nog eens te verrassen door zijn tuin een onderhoudsbeurt te geven.

Zo gedacht, zo gedaan. Gisteren heb ik in de zij- en voortuin 7 (= ZEVEN) vuilniszakken vol met onkruid geplukt. Er zaten een paar mooie exemplaren tussen al die verschillende soorten. Er waren planten die zich ogenschijnlijk zeer goed thuis voelden in de tuin van mijn zoon, want ze hadden een lengte van 1 m bereikt. Achteraf viel het karwei toch nog mee. Ongeveer drieeneenhalf uur plukken, vegen en opruimen leverde een mooi resultaat op. Van de week zal ik met mijn hulpvaardige zwager de blokken met taxus en de haagbeuken nog knippen en snoeien. Dan ligt de tuin er weer netjes bij. En zal de verrassing voor mijn zoon compleet zijn (tenminste als hij dit bericht niet voortijdig onder ogen krijgt op zijn vakantieadres). Een verrassing die tot stand is gekomen door te werken i.p.v. wandelen.