5029 Oproep tot onthoofding

Een groep jongeren uit België, die in Marokko via de Bouworde vrijwilligerswerk doen, is bedreigd met de dood, omdat sommigen in Marokko in de war raakten van de korte broek die de meisjes droegen.

Een 26-jarige Marokkaanse leerkracht heeft de Vlaamse tieners met de dood bedreigd. Volgens hem was de groep van twaalf jongens en meisjes, die in het dorp Adar vrijwilligerswerk doen, té licht gekleed, wat volgens de man indruist tegen de religieuze regels van de islam. De twintiger schreef op Facebook “dat hun hoofden afgehakt moeten worden”.

De Belgische organisatie van de bouwkampen begrijpt de gevoeligheid van de Marokkanen. “Volgens onze normen zijn ze oké, maar ik kan mij inbeelden dat in Marokko misschien iets langere shorts vereist zijn”.

De man die de misselijkmakende oproep deed  tot onthoofding woont 800 km verderop. De lokale bevolking waardeert het vrijwilligerswerk van de Belgische meisjes zeer.
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . heel merkwaardig dat er in Marokko door een Belgische organisatie vrijwilligerswerk gedaan wordt. Ik heb altijd begrepen dat er genoeg Marokkanen zijn die geen werk hebben. Want wat komen die lui anders in ONZE West-Europeese landen doen. Hoe naïf kan men zijn om daar vrijwilligerswerk te gaan doen en om dan geconfronteerd te worden met een oproep tot onthoofding.