5023 En weg is het vakantiegevoel

Half Nederland is nog op vakantie. Wij zijn inmiddels alweer 7 weken thuis. Ons vakantiegevoel is al helemaal weg. Wij zitten alweer in de routine van alledag. Huishoudelijke karweitjes, de tuin bijhouden, klusjes bij mijn zoon, boodschappen doen en de administratie bijhouden zijn weer aan de orde van de dag. Ook onze sociale verplichtingen leggen zo af en toe weer beslag op onze tijd. We zitten weer helemaal in het ritme. Het vakantiegevoel is helemaal weg.

De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik zo af en toe toch mooie herinneringen ophaal van onze laatste vakantie in Portugal en even stiekem naar de foto’s kijk die we in de Algarve gemaakt hebben.

Het is heel normaal dat het vakantiegevoel tamelijk snel wegzakt. Las van de week het artikel: ‘Vakantiegevoel verdampt snel’.

Tja . . . het kan per slot van rekening niet altijd vakantie zijn, want dan zouden we niet zo genieten van die twee, drie vakantieweken. Nee, het is heel normaal dat mensen op een gegeven moment zeggen . . . en weg is het vakantiegevoel