5019 Afscheid nemen

Heb de laatste weken menig uurtje besteed aan het knutselen van bloemen van gebruikte pet-flesjes. Zoals ik hier al eerder vermeldde is het dit jaar in september 75 jaar geleden dat het zuiden van ONS land bevrijd werd. Dit heuglijke feit zal op diverse manieren herdacht en gevierd worden. Een kunstenares heeft het idee opgevat om een oude vuilnuisstort in onze woonplaats, die inmiddels omgeturnd is naar een ‘groen gebied’ vol te zetten met bloemen die van ‘afval’ gemaakt zijn om daarmee onze bevrijders van weleer te eren. Aan het project Flower Power draag ik heel graag een steentje (bloemetje) bij.

Ik heb inmiddels 25 rood-wit-blauwe bloemen gemaakt. Ik heb nog een hele voorraad lege flesjes. Wellicht dat er dus nog meer geknutseld worden. Momenteel fleuren de bloemen mijn achtertuin op; maar binnenkort zal ik ze gaan inleveren. Ik zal de kleurige, fleurige ‘afval’-bloemen wel gaan missen. Het zal me nog wel wat moeite kosten.

Tja . . . ook al is het moeilijk zal toch van ‘mijn bloemen’ afscheid nemen