6128 Liters mannenpis

Onlangs hoorde ik dat steenmarters flink hadden huis gehouden.. Op het dak hadden ze de bekabeling van de airco’s aangevreten en op de oprit waren ze tekeer gegaan onder de motorkap van de auto. Tja . . . Wat doe je eraan? Niet zoveel, want je mag ze niet vangen. Het zijn beschermde dieren; ze zijn dus belangrijker dan jouw dure spullen.

Je kunt een verjager  aanschaffen, die ultrasone geluiden uitzendt. Bij het kattenvrij houden van mijn tuin werden die verd**** katten niet koud of warm van die irritante geluiden.

Van de week werd ik op een idee gebracht via een artikel dat ik tegenkwam: Monique jaagt steenmarters weg met liters mannenpis rondom de auto.

De tip van Monique? Om de dag een jerrycan mannenurine om de auto draperen. Haar vriend hoeft geen toilet op te zoeken om te plassen. Met zijn vloeibare afvalstoffen vult hij de speciale jerrycan van zijn vrouw, die om de dag wordt leeggegoten rondom de Nissan Nuke. Monique zweert erbij, ook al stinkt de oprit een uur in de wind naar oude urine.

Tja . . . nooit geweten dat je ongedierte en steenmarters in het bijzonder kon verjagen met liters mannenpis

6127 Zonder enige daadkracht

Onze ministers, de ministeries, de vele rijksambtenaren tonen momenteel géén enkele, maar dan ook géén enkele daadkracht. De problemen rijzen de pan uit, maar er komt geen enkele oplossing.

Van de week hoorde ik dat het watertekort van dit moment al vele tientallen jaren voorzien en bekend was, maar . . . men ondernam/onderneemt geen enkele actie.

Ik ga nu niet (misschien later wel) alle bekende problemen opnoemen waarbij daadkracht vereist is, maar een onderwerp wil ik wel noemen: de energieprijzen.

Het is al langer bekend: Nederlandse huishoudens betalen veel meer voor energie dan in de meeste Europese landen. Voor gas betalen we zelfs bijna twee keer zoveel als het gemiddelde in Europa. De stroomprijs ligt bijna vijftien procent hoger.

Dat de energieprijzen zo kunnen verschillen heeft volgens Koen Kuijper van Energievergelijk.nl een aantal oorzaken.

“Allereerst betalen we in Nederland bovengemiddeld veel belasting. 37 procent van de gasrekening gaat op aan overheidsheffingen. Ook voor stroom is het aandeel belastingen hoog.”

Onze energiemix bestaat voor een belangrijk deel uit gas. Onze buurlanden gebruiken in hun mix meer waterkracht, kernenergie of kolen voor het opwekken van stroom. 

De overheid heeft tot dusver de energiebelasting verlaagd en het btw-tarief tijdelijk teruggebracht naar 9 procent. In landen om ons heen wordt dat al gedaan. In België is er nu een sociaal tarief voor stroom en gas en in Frankrijk geldt een maximumbedrag voor de energierekening.

Door de torenhoge energieprijzen dreigen 2,5 miljoen Nederlandse huishoudens in de financiële problemen te komen of zijn dat al, stelt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Niet alleen lage inkomens, ook huishoudens met een inkomen boven modaal duiken in de min.

Tja . . . Onze gasrekening kan zelfs wel oplopen tot 6500 euro per jaar vertelt Ben Woldring.

Maar vanuit Den Haag hoor je NIEMAND. Het blijft er stil, DOODSTIL. Columnist Ozkan Akyol verwoordde de daadkracht van ONS kabinet in zijn column op donderdag heel mooi: Tegen de feestdagen zeggen onze leiders dat we een probleem hebben.

Het is in en in triest. We zitten met een kabinet zonder enige daadkracht.

6126 Vertrutting

Er is flinke heisa ontstaan omdat een reporter, ene Tim den Besten, tijdens de uitzending van de botenparade in Amsterdam afgelopen zaterdag op enig moment gezongen zou hebben: ,,Sinterklaasje, kom maar binnen met je knecht!”

Aanhangers van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) en leden van BIJ1 waren er als de kippen bij om Den Besten en omroep AvroTros te veroordelen. Hoewel het Den Besten om (Sint) Nicolaas te doen was, vielen ze over het woordje ‘knecht’. Dat er tegelijkertijd zwarte mannen in beeld kwamen was ‘misselijkmakend’ en ‘een schoolvoorbeeld van ‘institutioneel racisme’.
Lees hier meer >>>>>

Ennuh . . . het wordt nog erger. Zo kwam ik het artikel tegen: Bonje in Shownieuws om genderneutrale voornaamwoorden: ‘Enorme vertrutting’

Er schijnen mensen te zijn die zich niet identificeren als man en vrouw en over deze personen mag je niet spreken met ‘hij’ of ‘zij’, maar dien je te zeggen ‘hen’.

Tjonge, tjonge, ik word er niet goed van, van zoveel geneuzel. “Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’ mag niet en ‘hen’ in plaats van hij of zij. Waar gaat dit over ?

Waar zijn we in ONS land nou mee bezig ? Dit is toch allemaal kul van de bovenste plank en zelfs nog erger dan vertrutting

 

vertruttingsmaatschappij (de, -en) samenleving die in sociaal-cultureel opzicht bekrompen is en waarin burgers mensen met afwijkende meningen uitsluiten

 

6125 Personeelstekort

In het weekend kwam op een verjaardagsfeestje het personeelstekort in ONS land ter sprake. Mijn broer vertelde dat men in een restaurant bij ons in de woonplaats weggestuurd werd omdat  men hen niet kon bedienen vanwege een personeelstekort.

Toen ik even later een familiediner wilde reserveren bij datzelfde restaurant, kreeg ik als eerste onderstaande boodschap te zien:

Gelukkig kon ik het diner voor 11 personen toch vastleggen voor het eind van deze maand.

Waarom hebben we in ONS land momenteel een personeelstekort?  was dus de vraag die in het weekend voorbijkwam.

Een antwoord heb ik gevonden op deze site en ook op deze site.

In het kort:
Door de vergrijzing en het feit dat er steeds minder kinderen worden geboren zorgt ervoor dat de populatie werkenden steeds kleiner wordt.
Door de groei en het herstel van de economie na de coronacrisis is meer vraag naar personeel.
Mogelijke oplossingen:
Loonsverhogingen en betere arbeidsvoorwaarden.
Langer gaan werken.
Stimuleren van de arbeidsmigratie.
Omscholing en bijscholing van niet-werkenden.
Automatiseren.

Tja . . . Het probleem is niet een-twee-drie opgelost het probleem van het perosneelstekort.

6124 Wantrouwen en onvrede

Ik denk dat het vertrouwen in onze regering, in het kabinet nog nooit zo laag is geweest als nu. Ook de werkwijze van de Tweede Kamer valt bij de bevolking niet in de prijzen. Onze parlementsleden praten alleen over de waan van de dag of proberen elkaar vliegen af te vangen met veel omhaal van woorden en gekissebis.

De problemen blijven zich opstapelen en oplossingen worden niet gevonden of niet uitgevoerd. Nee, het is huilen met de pet op.

Hoe wij denken over de politiek is duidelijk terug te vinden in de peiling van Maurice de Hond die het afgelopen weekend gepubliceerd werd.

Pieter Omzigt zou 24 zetels krijgen als hij mee zou doen aan de verkiezingen. Een teken dat we totaal niet tevreden zijn met de handel en wandel van de coalitiepartijen en de andere linkse en rechtse partijen in de Tweede Kamer.

Tja . . . het is klip en klaar; er is heel veel wantrouwen en onvrede.

Afbeelding: Peil.nl

6123 Als je maar betaalt

Vorige week zaterdag voeren de boten weer door de Amsterdamse grachten. Op de boten kleurig en halfnaakte figuren om aandacht en begrip te vragen voor de regenbooggemeenschap.

Ik heb hier al vaker vermeld dat je met zo’n botenparade de doelstelling niet bereikt; daar is bij bepaalde bevolkingsgroepen echt wel meer voor nodig.

De botenparade werd dit jaar zelfs live uitgezonden op de NOS-televisie . Ik heb daar echter niets van meegekregen.
Daardoor heb ik de boot van ONZE belastingdienst ook niet gezien. Volgens nieuwspaal.nl voeren ze mee onder het motto: ‘Wie je ook bent, betalen zul je.’ Volgens dezelfde site liet de belastingdienst weten: ‘Het maakt voor ons niets uit wat je geaardheid is. Als je maar betaalt’.

6122 Blijven we aan de gang ?

De Volkskrant vroeg zich af of de vijfde prik tegen corona wel zin heeft.

De eerste twee vaccinaties beschermen nog altijd voor 35 procent tegen ziekenhuisopname en voor 82 procent tegen een opname op de intensive care. Wie een derde prik heeft gehaald is nog steeds voor 65 procent beschermd tegen een ziekenhuisopname. De vierde prik helpt voor 77 procent. Met elke nieuwe prik gaat de bescherming dus weer wat omhoog.

Conclusie: Met een vijfde prik zijn we dus nog beter beschermd. En . . . om het maximale eruit te halen worden we geprikt met aangepaste, zogenoemde bivalente, vaccins.

Tja . . . ik kan echter heel goed begrijpen dat er mensen zijn die zich afvragen: Blijven we aan de gang ?

6121 Een fotoalbum van de HEMA

Westerhoven geschokt: geliefde kapelaan moet vertrekken , zag ik staan boven een artikel in het Eindhovens Dagblad.
‘Weer heibel in de kerk’, gonsde het door mijn hoofd.

 Het is een ingreep van het bisdom waar Westerhoven al dagen vol van is. De geliefde kapelaan Pietro Nguyen moet binnen twee weken vertrekken uit Westerhoven. In zijn plaats komt kapelaan Dominique Donders, die niet onomstreden is.

Toen ik het artikel gelezen had, ging ik op onderzoek uit naar meer gegevens over de omstreden kapelaan Dominique Donders. Ik wilde weten wat hij had uitgehaald.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik terecht op de site broodjepaap.nl en daar trof ik het artikel aan Dominique Donders en de dubbele moraal.

Als je het naadje van de kous wil weten moet je het hele artikel lezen.
In het kort: Dominique wilde op een gegeven moment van een aantal gedownloade erotische foto’s van jonge vrouwen via de digitale fotoservice van de HEMA een fotoboek laten samenstellen. De HEMA waarschuwde de politie. Er kwam een rechtszaak en ook nog een hoger beroep. Dominique werd vrij gesproken omdat men niet kon bewijzen dat de modellen op de foto’s jonger waren dan 18 jaar.
En . . . Dominique verdiende een tweede kans.

Tja . . . Heibel in de kerk door een fotoalbum van de HEMA

6120 Proost !!!

Ik wist niet dat de Tsjechen zo’n  bierdrinkers waren en bovenaan in het lijstje stonden dat ik onder ogen kreeg. Dat de Duitsers op de tweede plaats staan verbaast mij niet. Zeker niet als je denkt aan die viele Bierfesten die ze houden. Ik heb dat destijds in 1962 met eigen ogen gezien in het Hofbräuhaus in München. Tjonge, tjonge wat kunnen die Duitsers trinken.

Ik miste in het overzicht de Polen. Want ik zie bij ons in het buitengebied  de arbeidsmigranten uit Polen veelvuldig sjouwen met grote plastic tassen vol met blikken bier van de Lidl of Polo Smak, de Poolse supermarkt. Ook de Engelsen had ik hoger ingeschat, zij staan zelfs nog onder ONS.

Tja . . . het is maar een momentopname. Ik zal er vanavond eentje pakken, dan blijven we mooi op de die zesde plaats staan.
PROOST !!!

Grafiek overgenomen van Welingelichtekringen.nl

6119 Een geplunderde spaarrekening

Woensdag bracht ik al vroeg mijn auto naar de garage. De wagen moest gekeurd worden en zou meteen een grote onderhoudsbeurt krijgen. Ik had geen idee wat me dat zou kosten. Het wagentje had de laatste jaren steeds een kleine beurt gehad, want ik maak bijna geen kilometers. Sinds corona is het jaarlijkse aantal nog minder geworden.

Wat later zat ik met een kop koffie buiten in mijn tuin te genieten en had mijn telefoon binnen handbereik voor het geval het autobedrijf zou bellen. Jawel hoor rond 10.00 uur rinkelde mijn iPhone.
De medewerker van het autobedrijf begon op te sommen wat er allemaal vervangen moest worden om door de keuring te komen. Er leek geen eind te komen aan de opsomming. Toen hij klaar was vroeg ik langs mijn neus weg of ik niet beter een nieuwe wagen kon kopen. De medewerker begon heel serieus uit te leggen dat dat niet rendabel was in mijn geval.

Uiteraard benieuwd naar de kosten vroeg ik wat de schade voor mij was en hij noemde het bedrag. Ik viel niet achterover want ik heb een zeer fijne en goed zittende tuinstoel. Maar het was een bedrag waarbij je zegt: ‘Aiii’.

Maar ik heb nu wel:
= vier nieuwe banden
= een nieuwe schokdemper
= een nieuwe v-snaar
= een niet lekkende olieleiding
= een beter werkende airco
= nieuwe ruitenwissers
= nieuwe bougies
= en . . .
= en . . .

en . . . een geplunderde spaarrekening

automonteur-bewegende-animatie-0020