5705 Aan de kust (1)

De zoute zee slaakt een diepe zilte zucht
Boven het vlakke land trilt stil de warme lucht
Hey, iemand slaat soms onverwacht maar zeker op de vlucht
Alarmfase 2 is hier nauwelijks nog berucht

Bovenstaande zijn de beginregels van het lied ‘Aan de kust’ van BLØF

Aan dat lied moest ik denken toen we gisteren onze koffers aan het inpakken waren. We vertrekken vandaag voor een dag of vier naar de Zeeuwse kust. We gaan wandelen en fietsen op Schouwen Duiveland. Burgh-Haamstede zal steeds onze uitvalsbasis zijn.

Het zal na vele, vele jaren een weerzien zijn. De laatste keer dat we er waren was men bezig met een zandplaat op te hogen die nu bekend staat als Neeltje Jans. Dus dat zal geweest zijn in de zeventiger jaren van de vorige eeuw.

Via Menne Weblog zullen we jullie de komende dagen in beeld en woord op de hoogte houden van onze ervaringen aan de kust

5704 Begin/Begon ‘m toch een beetje te knijpen

Vandaag over 6 weken willen we met de hele familie naar Spanje vertrekken voor een tour van een dag of 10. Afgelopen week werden steeds meer landen ‘geel’ gekleurd; wat betekent dat er weer buitenlanders welkom zijn. Maar Belgie, Frankrijk en Spanje zijn nog steeds ‘oranje’.

Dat betekent dat we voor zowel de heen- als terugvlucht een negatieve test dienen te overhandigen en dat we bij terugkeer in ONS land 10 dagen in quarantaine moeten.

Dat laatste is niet zo aantrekkelijk. Als we na 5 dagen kunnen aantonen dat we negatief zijn wordt de quarantaine opgegeven. Maar toch!

Daarbij komt dat we nog steeds geen tickets hebben geboekt omdat er zoveel onzekerheden zijn. Kroop afgelopen winter de tijd zeer, zeer traag voorbij; nu gaat de tijd toch wel heel erg snel, vooral ook omdat we nog het een en ander moeten regelen.

Het zal toch niet zo zijn dat we onze familytour voor het tweede jaar op rij moeten cancelen. Begin/Begon ‘m toch een beetje te knijpen.

P.S.
Dit bericht heb ik midden vorige week al getikt. Vrijdag bleek dat ik ‘m niet meer hoef te knijpen, want de EU heeft besloten dat alle gevaccineerden binnen Europa vrij mogen reizen en niet meer in quarantaine hoeven.  VIVA ESPAÑA ♥

 

5703 Voor de jarige van vandaag

Vandaag bereikt onze jongste zoon alweer de leeftijd van 51 jaar. Wij feliciteren hem ook vanaf deze plaats van harte. Nu de pandemie op een einde loopt kunnen en mogen we EIN-DE-LIJK na anderhalf jaar weer eens een verjaardag SAMEN vieren. En . . . dat zullen we dan doen ook. PROOST !

5702 Wat een narcist !!!

Meestal kijk ik niet naar documentaires over personen. Maar afgelopen woensdag heb ik met aandacht en stijgende verbazing zitten kijken naar de ruim anderhalf uur durende documentaire over het leven van het zangduo Gert & Hermien Timmerman: De Gert & Hermien Story.

Ik heb destijds de tophits ‘Ik heb eerbied voor jouw grijzen’ en ‘Alle duiven op de dam‘ wel mee gekregen. Ook heb ik over hun bekering iets gelezen. Maar dat er achter dat gelikte duo en die gladde zanger zoveel ellende schuil ging heb ik nooit geweten. WIj lazen en lezen de ‘Story’ en de ‘Privé’ niet, vandaar.

Het duo leefde in twee werelden: het optreden en het leven thuis. Twee absolute tegenhangers. Onbegrijpelijk dat een man (en vrouw) op de televisie zoetgevooisde en geestelijke getinte liederen kunnen zingen en thuis achter de voordeur als de maskers afvallen geheel anders zijn en elkaar het leven zuur (eufemistisch uitgedrukt) maken.
Heb me vooral verbaasd over de vele leugens die Gert Timmerman in diverse praatprogramma’s rondstrooide; met een stalen gezicht zat hij daar het tegengestelde van de waarheid te verkondigen.

Onbegrijpelijk dat iemand zo de schijn, zo lang kan ophouden. Het laatste beeld dat we van Gert Timmerman te zien kregen was vlak voor zijn dood. Een oude grijze, versleten man die vlak voor zijn dood het niet kon laten om nog even zijn waarheid, zijn mening te ‘preken’. Wat een narcist !!!

KLIK op de afbeelding voor de documentaire
 

5701 Al het werk voor niks

Kan me nog herinneren dat er in april 1986 in Tsjernobyl een kerncentrale explodeerde. De gevolgen waar groot. In die tijd had ik een moestuintje en alle gewassen die opgekomen waren, kon ik vernietigen. Begin mei kwam er een radioactieve wolk over ons land en radioactieve stofdeeltjes kwamen terecht op de bladgroenten in mijn tuintje. We hebben dat jaar géén sla, e.d. uit eigen tuin gegeten.

Aan bovenstaande moest ik denken toen ik van de week het bericht las: In Helmond meer ziekten als gevolg van blootstelling aan PFAS?

Groenten eten uit de volkstuinen bij de Sluisdijk in Helmond is niet geheel risicoloos. Stop er meteen mee. Dat is het advies van de gemeente na nieuw onderzoek naar het effect van schadelijke PFAS-stoffen in de grond.
Wie wel eens iets uit de moestuin op het Helmondse bedrijventerrein eet wordt daar niet direct ziek van volgens RIVM-onderzoek. Maar als iemand ze jarenlang elke dag eet, kan niet worden uitgesloten dat het gevolgen heeft.

Tja . . . in 1986 maakte ik en andere tuinbezitters het mee en nu geldt voor de volkstuinbezitters in Helmond: Al het werk voor niets

 

5699 Zou dat in ONS land ook kunnen ?

Een Amerikaanse moeder verkleedde zich als haar 13-jarige dochter en ging naar haar middelbare school. Daar deed zij zich een dag lang voor als het tienermeisje. Waarom? De vrouw wilde de veiligheid op haar dochters school onderzoeken.

Haar ervaringen legde ze vast op camera en inmiddels is de video viraal op het internet. De video van de 30-jarige Casey Garcia is inmiddels bijna 290.000 keer bekeken op YouTube. De uit Texas afkomstige moeder betrad in gele Marvel-hoodie, sneakers en jeans de gangen van haar dochters school, het San Elizario Independent School District. De conclusie van haar insluiping: „We hebben betere beveiliging op scholen nodig.” Uiteindelijk werd Garcia opgepakt voor haar actie.
Lees hier meer >>>>>

 

Tja . . . als ik zo naar het filmpje van Casey Garcia zit te kijken en luisteren, komt de vraag in me op: ‘Zou dat in ONS land ook kunnen ?’

5698 De Eyecatcher van Bavaria

Nee ik hoef de juichcape van de Jumbo en de plakplaatjes van AH niet. Ik loop niet zo heel erg warm voor de wedstrijden van het Nederlands elftal in het kader van het Europese Kampioenschap. De oranjegekte krijgt bij ons geen voet aan de grond.

Ik zal de wedstrijden van het Nederlandse elftal op de tv wel volgen, maar daar heb je het dan ook mee gehad. Ik denk dat we straks na de groepswedstrijden het elftal van Frank de Boer niet lang meer op de tv kunnen aanschouwen. Heb het idee dat ze niet zo heel ver komen.

Ik heb nu twee oefenwedstrijden gezien. De wedstrijd tegen Schotland hebben ze met hangen en wurgen gelijk gespeeld. De tweede wedstrijd tegen Georgie was ook niet geweldig. Er ging veel mis met het gehanteerde systeem: 5-3-2. De eerste helft was niet om aan te zien; de tweede helft was een tikkeltje beter. Maar op een gegeven moment zat ik de minuten af te tellen.

Het voetbal wat ik gezien heb is niet echt sprankelend en hoopgevend. De oranjekoorts is bij ons nog heel ver weg. Misschien moet ik wel gebruikmaken van die aanbieding van Bavaria die ik onlangs voorbij zag komen. Bij aankoop van 12 blikken Bavaria-bier krijgt men de Eyecatcher: hét middel tegen de Oranjekoorts.

Ik las daar over:
Nog maar kort geleden introduceerde Bavaria het Geluksbroekje, maar die worden alweer uit de schappen gehaald. “Na het zien van de wedstrijd tegen Schotland zijn we van mening dat het Geluksbroekje niet voldoende is om Oranje aan succes te helpen; als je zó slecht voetbalt heb je veel meer nodig dan geluk. Bovendien eiste Berry van Aerle zijn eigendom terug, want de stof is afkomstig uit zijn EK-shirt uit 1988. We hebben snel iets nieuws op de markt gebracht: de Eyecatcher. Zet ‘m op, is de bijbehorende slogan.”
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . wellicht dat ik dan toch nog zo’n oranje gadget zal of moet aanschaffen: de Eyecatcher van Bavaria

5697 Ommetje Wijstgronden

Gisteren trokken we onze wandelschoenen aan voor weer eens een wat langere route. We liepen nu het ‘Ommetje Wijstgronden’. Een route  door natuurgebied Annabos en de Loose Beemd in de natte natuurparel Wijstgrond Uden. Verder ging de wandeltocht door het bosgebied de Bedafse Bergen met een hoge stuifzandrug.

Toen we op de parkeerplaats uit onze auto stapten zagen we een strakblauwe hemel en uiteraard de zon. Het eerste deel van de route voerde langs en tussen uitgestrekte grasvelden, waar het gras zeer hoog stond. Tussen de verschillende grassoorten stonden allerlei veldbloemen. Het was een prachtig gezicht daar tussen al dat frisse groen.

Het tweede deel voerde ons door de bossen en over het stuifzand van Bedaf. Het was genieten daar en in de stilte klonk alleen het gezang van vogels. Voor dat het echt warm werd waren we weer bij onze auto en reden we richting huiswaarts, terwijl we tegen elkaar zeiden: ‘Dat was een prachtige route’.

5696 Een natte handdoek voor het raam

Omdat wij zowel beneden als boven een airco hebben hangen, heeft het bericht dat ik tegenkwam geen waarde voor ons. Maar . . . Ik las het toch.

6 tips om je huis koel te houden als je geen airco hebt, stond er boven het bericht. Toen ik het bericht gelezen had, was ik toch wel blij dat wij destijds voor de aanschaf van de airco’s hebben gekozen.

Want als je de zes eerdergenoemde tips zou opvolgen word je nog flink op kosten gejaagd. Je dient een ventilator te hebben en een buitenkeuken. Want je moet een ventilator voor het raam zetten en je moet buiten koken in plaats van binnen. Als je buiten wilt koken heb je een buitenkeuken nodig . Voor een eenvoudig type ben je toch al gauw 2500 euro kwijt.

Tja . . . Zo zie je maar dat alternatieve tips niet altijd voordelig uitvallen. Verder ben ik heel benieuwd wie tip 4 opvolgt. Want zeg nou zelf, wie hangt er nog een natte handdoek voor het raam.

5695 Voor 100 euro een onzichtbaar portret

Ik kon mijn ogen niet geloven maar het stond er echt. Italiaanse kunstenaar verkoopt ‘onzichtbaar kunstwerk’ voor bijna 15.000 euro

Het werk dat ‘Io Sono’ heet, Italiaans voor ‘Ik ben’, is er een van een ander kaliber. De koper legde welgeteld 14.820 euro neer voor een kaal geheel. Salvatore Garau is de maker van het onzichtbare meesterwerk en is niet de minste in de kunstwereld. De kunstenaar claimt dat zijn onzichtbare werken in zijn geest zitten. En noemt zijn creaties „nieuwe, kleine revolutie”.
De koper van het onzichtbare stuk is niet bekend. Maar wel moet hij of zij ruimte maken voor een plek van 150 cm bij 150 cm. Die ruimte is volgens de kunstenaar vereist. Waarom kun je denken? „Die ruimte heb je nodig om je gedachten op één punt te concentreren. Daardoor ontstaat er een sculptuur die de meest uiteenlopende vormen aanneemt.”
Tja . . . Salvatore heeft mij op een idee gebracht. Ik maak een portret voor u van 50 x 60 cm ingelijst en wel.  Ik heb de portretten allemaal al in mijn geest zitten.
De eerste heb ik al verkocht. Ik heb er nog snel even een foto van gemaakt , voordat ik het naar de nieuwe eigenaar heb gebracht . . .
Tja . . . Voor 100 euro
 een onzichtbaar portret.