5878 Alleen SAMEN

Bij de Intratuin zag een vrouw een collega lopen, zonder mondkapje, die thuis in quarantaine hoorde te zitten, omdat hij besmet was. De vrouw gaat naar de servicebalie en Intratuin laat omroepen dat de besmette-man-zonder-mondkapje naar de balie moet komen.
Er komt niemand.

Dan roept Intratuin opnieuw iets om: ‘We weten de naam van de besmette-man-zonder-mondkapje. Als hij niet komt roepen we zijn naam om.
Er komen 14 bedremmelde, schuldbewuste mensen.

Tja . . . alleen S A M E N . . .

En dan nog even DIT ter aanvulling

5877 ‘In de karrek, in de karrek’

Heel Europa had een stampvolle Sint-Janskathedraal moeten zien tijdens de nachtmis op kerstavond, maar bisschop Gerard de Korte heeft besloten 24 december geen kerkgangers toe te laten. Om corona buiten de deur te houden én omdat hij vreest voor boze mensen die geen plekje hadden kunnen bemachtigen. 

Het besluit om de kerstnachtmissen wel door te laten gaan maar zonder publiek geldt voor álle Rooms-Katholieke kerken in Nederland. ,,Wij hebben weliswaar godsdienstvrijheid, ook ‘s avonds, maar de overheid heeft ons gevraagd solidair te zijn met andere sectoren die vanwege de hoge coronacijfers wel om 17.00 uur dicht moeten zijn. Daarom hebben wij als Nederlandse bisschoppen dit besloten - hoe ontzettend teleurstellend we dit ook vinden.”
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . een heel begrijpelijk besluit van de bisschoppen.

Streng-christelijke kerken negeren advies en willen ook na 17.00 uur diensten houden, stond er boven het artikel.

De centrale organisatie achter de Gereformeerde Gemeenten, een orthodox-protestantse kerkstroming, legt het ‘dringend beroep’ van het kabinet om na 17.00 uur geen kerkdiensten te houden naast zich neer. Het landelijk dienstencentrum vindt de diensten van ‘essentieel belang’ en wil dat samenkomsten ook ‘s avonds mogelijk blijven. 

,,De essentie van kerk-zijn is naar de kerk gaan", zegt Gert ten Bolscher, directeur van het landelijke dienstencentrum van de Gereformeerde Gemeenten in een toelichting. ,,Daarmee is het naar de kerk gaan een essentiële zaak. Daarom hanteren wij een eindtijdstip van 20.00 uur.”

Tja . . . Geen wonder dat het in gemeenten met veel streng-christelijken momenteel misgaat. De houding van de centrale organisatie van de Gereformeerde Gemeenten getuigt van weinig verantwoordelijkheidsgevoel en aandacht voor het SAMEN krijgen we corona onder controle.

Ik moest bij dit eigenwijze en eigengereide standpunt van de Gereformeerde Gemeenten denken aan die dominee in dat liedje van Wim Sonneveld, die alleen maar kon roepen: “In de karrek, in de karrek, In de karrek, in de karrek”.

5876 Dat vergeet je echt nooit meer

Van de week kwam ik het filmpje over ‘coronaveteranen’ uit het satirische VPRO-programma Plakshot tegen. Het filmpje is al meer dan 1,5 miljoen keer bekeken.

In de video is te zien hoe ouderen in het jaar 2070 terugblikken op de coronaperiode van nu. Ze halen herinneringen op aan het hamsteren en de ‘wereldberoemde’ gebarentolk Irma, maar ook Hugo de Jonge en andere ‘trauma’s’ komen voorbij.

 

Tja . . . op een gegeven moment komt ene Emma in beeld en die spreekt de historische woorden waar ik me volledig in kan vinden: ‘Dat vergeet je echt nooit meer’

5875 Boosterprik

Woensdag las ik de informatie van het RIVM dat personen geboren in 1941 een afspraak mochten maken voor de boosterprik. Gistermorgen kreeg ik na lang ‘in de wacht’ te hebben gestaan telefonisch contact met het afsprakenbureau. Op 17 december kunnen we op de priklocatie Wijchen terecht voor onze derde vaccinatie. De boosterprik is zeer gewild gezien het feit dat in december op de priklocaties Veghel, Boxtel, Eindhoven en Helmond geen ruimte meer was.

Voor ons is de afstand van 35 km over de A50 naar Wijchen geen probleem. Een halfuurtje rijden hebben we er graag voor over, voor onze boosterprik.

5874 Ik heb mijn buik vol van dat diversiteit en inclusie-gedoe

Het Horizon College – een MBO-school  in Alkmaar – stopt met het vieren van het Sinterklaasfeest. Het feest past niet bij de waarden ’verbinding, saamhorigheid en inclusie’, die de school nastreeft.

Dat schreef de directie in dit e-mailbericht.

Tja . . . Scholen moeten zich bezighouden met hun kerntaak, namelijk opleiden. Ze dienen te stoppen met dat linkse gedoe om te verbinden en overdreven aandacht te besteden aan een multi-culti samenleving.

Daarbij komt dat MBO-leerlingen, pubers, op school geen Sinterklaasfeest vieren. Ik kan me overigens niet herinneren dat wij vroeger op het voortgezet onderwijs (ulo en kweekschool) iets aan Sinterklaas deden. De rooster werd gewoon gevolgd; er moest geleerd worden. Volgens mij is dat nu nog zo.

Daarom begrijp ik het wollige en m.i. overbodige e-mailbericht van de directie van de school niet. Sinterklaasfeest zou te weinig ‘inclusief’ zijn  . . . ammehoela !!!
Trouwens . . . Ik heb mijn buik vol van dat diversiteit en inclusie-gedoe

school-bewegende-animatie-0001

5873 Misselijkmakend

Supermarkteigenaar met dood bedreigd na vaccinatie-oproep aan personeel, stond er gisteren met grote letters in enkele regionale bladen.

Een interne oproep aan zijn personeel om zich tegen het coronavirus te laten vaccineren, is supermarkteigenaar André van Reijen uit het Brabantse Veldhoven op een stroom aan haatmails en dreigementen op sociale media komen te staan.

Een anonieme medewerker van de Veldhovense Plus-supermarkt bracht de brief die Van Reijen aan zijn personeel schreef, dinsdag via sociale media naar buiten, net als de reactie die de ondernemer daarop op een intern communicatiekanaal plaatste.
Lees hier meer >>>>>

In de interne brief aan zijn medewerkers wijst Van Reijen op zijn verantwoordelijkheid als werkgever. Daar is volgens mij niks mis mee. Maar wat de anonieme medewerker dan doet is bij de konijnen af. Wappies, meelopers, lafaards gaan daarna op Facebook los op de supermarkteigenaar.

Tja . . . dat is net als de reactie van de laffe, anonieme medewerker . . . misselijkmakend

5872 Schurft en krets duren maar zes weken

Steeds meer gevallen van schurft in Nederland, las ik in het weekend.

Er lijkt een stijgende lijn te zijn in het aantal gevallen van schurft in Nederland. Dat meldt het Nivel, een publiek kennisinstituut dat onderzoek doet naar de gezondsheidszorg.

De cijfers zijn het hoogst in de leeftijdsgroep 15 tot en met 24 jaar (45 gevallen per 100.000 inwoners), vertelt Hooiveld. Als het op de regio aankomt, komen de meeste gevallen voor in Groningen, Drenthe en Rotterdam Rijnmond. In week 46 betrof het 14 op de 100.000 mensen in Nederland, maar dat zijn slechts de mensen die zich echt hebben gemeld bij de huisarts.
Lees hier meer >>>>>

Veel mensen schamen zich als er in hun gezin schurft blijkt te zijn. Dat is misschien wel begrijpelijk, maar niet nodig. Schurft heeft bijvoorbeeld niets te maken met gebrek aan hygiëne.

Ik kan me nog herinneren uit mijn jeugdjaren dat destijds schurft en hygiëne sterk met elkaar verbonden waren. Als er ergens schurft was geconstateerd werd dat huishouden erop aangekeken dat het er slecht gesteld was met de hygiëne.

Als puber maakten wij dan de opmerking: Schurft en krets duren maar zes weken’. 

5871 Wie zijn dat toch ?

‘Wie zijn dat toch, die ongevaccineerden?’, vroeg ik me in het weekend af. Daarom ging ik eens op onderzoek uit. Ik bezocht een aantal sites van o.a. Nieuwsuur, dagblad Trouw, e.d.
Ik kwam tot de conclusie dat we de ongevaccineerden in vijf categorieën kunnen indelen.

 1. Jongeren
  De groep onder de 18 jaar was ook als laatste aan de beurt bij de prikrondes en doordat zij over het algemeen ook minder risico lopen om echt ziek te worden, wordt de noodzaak niet zo ervaren.
 2. Lager opgeleiden en migranten
  Eén op de vijf lager opgeleiden wil geen prik, blijkt uit onderzoek van de Erasmus Universiteit. Bijna 40 procent van de mensen met een niet-westerse migratieachtergrond zegt niet ingeënt te willen worden.
 3. Religieuzen
  In de Bijbelgordel, de brede strook van Zeeland naar Overijssel waar veel streng gereformeerden wonen, ligt de vaccinatiegraad laag.
 4. Zieken
  Er is een kleine groep mensen die om medische redenen niet gevaccineerd kan worden, bijvoorbeeld vanwege een auto-immuunziekte.
 5. De sceptici
  Dit is een groep die om uiteenlopende redenen veel wantrouwen heeft tegen vaccins in het algemeen of het coronavaccin in het bijzonder.

Tja . . . men hoopt dat deze laatste groep straks toch nog eieren voor hun geld kiest als hun vrijheid steeds meer beperkt wordt. Maar dan hebben we nog  steeds  geen vaccinatiegraad van 100%.

Maar . . . we hebben nu wel een antwoord gekregen op de vraag: Wie zijn dat toch ?

5870 Ongevaccineerden leggen het land plat

PVV-Kamerlid Fleur Agema begon vrijdagavond bij Op1 nog maar eens te vertellen dat er ook heel veel gevaccineerden op de intensive care liggen en dat je ongevaccineerden dus niet de schuld kunt geven van de crisis in de zorg. Dat dit niet klopt, is een rekensommetje dat anti-vaxxers al heel vaak is uitgelegd, maar het blijft kennelijk lastig.

Maarten van Rossem was de enige aan tafel die Agema aanpakte op de verspreiding van het nepnieuws.
Fleur Agema: maar 50% wat in het ziekenhuis ligt is ongevaccineerd! Maarten van Rossum: iets meer dan 10 procent van de bevolking zorgt voor de helft van de opnames.
Agema: dat ben ik niet met u eens.
Van Rossum: omdat u niet kan rekenen

Tja . . . Agema wordt door van Rossum mooi in haar hemd gezet. Hij legt haarfijn uit dat het overgrote deel van de Covid-patiënten ongevaccineerden zijn.

 

Als alle Nederlanders gevaccineerd zouden zijn was er geen crisis in de gezondheidszorg en was er dus ook geen avondlockdown nodig. Maar het is niet anders: een kleine 15 procent van de Nederlanders is nog altijd niet of niet volledig ingeënt. Velen van hen worden na besmetting zo ziek dat ze in het ziekenhuis terecht komen. Daardoor zijn de ziekenhuizen in een ernstige crisis.

We kunnen daarom maar één conclusie trekken: Ongevaccineerden leggen het land plat

5869 Voor het tweede jaar op rij

Alles wijst er op dat we ook dit jaar ons kerstarrangement in Zuid-Limburg zullen moeten annuleren.

De maatregelen die afgekondigd zijn met betrekking tot de openingstijden van de horeca zijn van dien aard dat een verblijf in een hotel met de kerstdagen niet aantrekkelijk is voor ons. Ontbijten en dineren op de kamer is voor ons geen optie.

Trouwens afgelopen week kreeg ik onderstaand ‘bericht’ toegezonden en daaruit zou blijken dat door het grote aantal besmettingen en de volle ziekenhuizen kerstmis dit jaar zo wie zo van de baan is.

‘Tja’, . . . dacht ik toen ik het bericht gelezen had ‘daar gaat ons traditionele verblijf met kerstmis in Zuid-Limburg, voor het tweede jaar op rij’.