5565 Inkzwart scenario voor Portugal

Onze hoop is nog steeds dat we in mei/juni op vakantie kunnen naar Portugal. Volgens het vaccinatieschema zouden we voor die tijd onze vaccinaties al gekregen hebben en zouden we dus zonder risico op stap kunnen gaan. Ook naar de Algarve in Portugal.

Maar de laatste dagen begin ik daar toch een beetje aan te twijfelen. De berichten die ons bereiken over de toestand in Portugal doen ons het ergste vrezen.
Het gaat in Portugal allesbehalve goed rondom corona. Overvolle ziekenhuizen, duizenden besmettingen per dag én gemuteerde versies verspreiden zich snel.

Portugal lijkt een soort sluipmoordenaar in zich te hebben. Dat komt door enerzijds de banden met Brazilië, waar ook een gemuteerde versie is aangetroffen. Anderzijds is het een Europees land, waardoor de Britse variant ook toegang heeft. Ten slotte ligt Portugal ook nog eens min of meer in het midden van al deze plekken, Zuid-Afrika meegerekend, waar de derde besmettelijke variant werd ontwikkeld. Dat in combinatie met het slechte beleid dat wordt gevoerd in Portugal maakt Portugal tot een tikkende tijdbom.

De cijfers liegen er ook niet om: slechts een paar dagen geleden steeg het dodentaal naar 212. De dag ervoor werden 120 doden gemeld, de dagen daarvoor 70. Even na kerst en oud en nieuw gingen de besmettingen even omlaag, maar gisteren werden 13.987 nieuwe gevallen gemeld. Ook registreerde het land 234 doden in één dag. Zulke aantallen heeft Nederland met zijn 17 miljoen inwoners nog niet gehaald. In Portugal wonen ruim 10 miljoen mensen.
Lees hier meer >>>>>

Het is in ziekenhuizen enorm druk. Bij 8000 besmettingen per dag waren de ziekenhuizen al overvol. Zo werd een veldziekenhuis opgezet in een stadion in Portimao Algarve, en dezelfde dag werden er tien patiënten gebracht die in Lissabon niet meer terecht konden. De situatie is nijpend.

Tja . . . dat ziet er niet erg hoopgevend uit voor een onbezorgde vakantie in de Algarve.  Dit is een inktzwart scenario voor Portugal

5564 Tuig van de richel

Met stijgende verbazing en afgrijzen heb ik zondagmiddag naar een rechtstreekse uitzending gekeken van Omroep Brabant. De regionale omroep deed verslag van de rellen in Eindhoven.

De cameraman en verslaggever stonden achter een peloton van de ME. Zij moesten regelmatig bukken voor stenen, golfballen en messen die hun richting uitkwamen. Ook kregen ze op een gegeven moment last van het traangas dat door de politie gebruikt werd om de raddraaiers te verdrijven.

Op het moment dat een waterkanon ingezet werd, was het Stationsplein in een mum van tijd leeg geveegd. Toen werd ook duidelijk wat voor zinloze vernielingen er aangericht waren. Brandende auto’s, scooters en fietsen, ingegooide ruiten, vitrines en bushokjes die gesloopt waren, opgebroken trottoirs, omgetrokken camera’s en electriciteitskastjes; het leek wel of er een oorlog had gewoed.

Ik kan de juiste woorden niet vinden voor die raddraaiers, die relschoppers, die vernielzuchtigen die dit allemaal veroorzaakt hebben.

’s Avonds in OP1 werd er uiteraard ook aandacht besteed aan deze explosie van zinloos geweld. Toen kwamen er kwalificaties voorbij als: coronaholigans en het schuim van de aarde.
Tijdens de uitzending kwam het bericht binnen dat men in Enschede probeerde de ramen van het ziekenhuis in te gooien. ‘Die lui mag men een tijd opsluiten met alleen water en brood en verder aan hun lot overlaten’, zei ik tegen mijn vrouw.

Je moet diep gezonken zijn als je de ruiten van een ziekenhuis gaat ingooien waar mensen verblijven die vechten voor hun leven en waar verplegend personeel hun uiterste best doet om de patiënten zo goed mogelijk te verzorgen en bij te staan. Daags van tevoren had men in Urk ook al een teststraat van de GGD in brand gestoken. Dit is BIZAR.

Die rellen in ONS land hebben niets te maken met demonstreren of protesteren. Dit zijn zinloze acties van tuig van de richel

 

5563 Nou, die durft !!!

De toeslagenaffaire is de schuld van rechts. Met die beschuldiging heeft Lilianne Ploumen als nieuwe lijsttrekker van de PvdA de aanval geopend op VVD en CDA en zich losgemaakt van beleid dat de partij zelf heeft helpen vormgeven.

Tijdens het partijcongres in Meppel, eerder uitgesteld nadat Lodewijk Asscher zich terugtrok als lijsttrekker, ging Ploumen zowat voorbij aan de rol van de PvdA in de nietsontziende fraudejacht van de Belastingdienst die duizenden gezinnen in de problemen bracht.
Lees hier meer >>>>>

Ascher destijds minister van Sociale Zaken was mede verantwoordelijk voor de toeslagen. Ploumen moffelt de rol van de PvdA en van Ascher in de toeslagenaffaire helemaal weg.

Mijn reactie was: ‘Nou, die durft!!!!’

En . . . of Ploumen voor een verkiezingszege kan zorgen? Eurocommissaris Frans Timmermans, die vanaf zijn zolderkamer in Brussel het congres toesprak, denkt van wel. „Lilianne Ploumen zal de PvdA naar de overwinning leiden. Daar ben ik van overtuigd.”

En weer riep  ik door de kamer: ‘Nou, die durft !!!!’

5561 Carnaval volgende doelwit van KOZP

Wie nog dacht dat actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) na het om zeep helpen van Zwarte Piet wel zou stoppen, komt bedrogen uit. KOZP richt zijn pijlen al op de volgende Nederlandse traditie: carnaval.

Een van de populairste feesten van Nederland is dus het volgende doelwit van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) omdat ze vinden dat carnaval nergens op slaat. KOZP vindt carnaval ‘een feest waarin racisme, seksisme en transgenderhaat wordt toegejuicht en culturen en identiteiten volop worden toegeëigend’, zeggen ze op een Facebookpagina.

‘Kostuums van indianen, Chinezen en kannibalen zijn namelijk ‘racistisch en kwetsend‘.
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . die zuurpruimen uit de Randstad snappen helemaal niets van carnaval. Het zich verkleden tijdens de carnavalsdagen is een wezenlijk onderdeel van het carnaval vieren. En je bent een ontzettende zuurpruim, minkukel, een gestoord figuur als je een verklede carnavalsvierder een rascist noemt.

Het is bij de konijnen af dat men weer een traditie om zeep wil helpen en dat daarvoor carnaval het volgende doelwit van KOZP is

5560 Op weg naar de KNO-arts in Oss

Het Rochusgesticht ‘ter verzorging van lijders aan besmettelijke ziekten’, is de voorloper van het Sint Joseph Ziekenhuis in Veghel. Deken van Miert, de stichter van de Congregatie van de Zusters Franciscanessen, koopt in 1870 een stuk grond aan de huidige Gasthuisstraat. Hier wordt begin 1900 het Sint Joseph Gesticht gebouwd, waar tijdens de Eerste Wereldoorlog veel Belgische vluchtelingen en militairen worden verzorgd. In 1935 volgt de eerste grote aanbouw en in de jaren 1980-1990 vindt een algehele ‘vernieuwbouw’ van het ziekenhuiscomplex plaats.

Op 1 januari 2000 is de fusie tussen de ziekenhuizen in Oss en Veghel een feit en is ziekenhuis Bernhoven geboren. De naam Bernhoven verwijst naar rivieren of waterlopen. Op 30 maart 2013 nam Bernhoven een nieuw huis in gebruik aan de Nistelrodeseweg in Uden. Daarmee kwam een eind aan twee ziekenhuislocaties en kan Bernhoven op een nieuwe locatie in de regio nog betere zorg bieden.

Op het voormalige ziekenhuisterrein in Oss ligt nu Gezondheidscentrum Plein Zwanenberg. Hierin participeert Bernhoven samen met andere zorgaanbieders.
Op het voormalige ziekenhuisterrein in Veghel, waar het allemaal is begonnen, staan nu koophuizen en appartementengebouwen.

Aan het bovenstaande moest ik denken toen ik van de week op weg was naar de KNO-arts in Oss. Na vier weken druppelen in mijn rechteroor en een drietal bezoeken aan de huisarts werd ik door diezelfde huisarts doorverwezen naar de KNO-arts in Oss. Tijdens mijn rit naar Oss passeerde ik het ziekenhuis in Uden en moest ik denken aan al die keren dat ik in het ziekenhuis in Veghel was geweest. In de jaren 60 toen ik mijn vrouw leerde kennen volgde zij in het Sint Joseph Ziekenhuis de opleiding tot verpleegster .

Tja . . . het voormalige ziekenhuis in Veghel heeft mij naast de vele bezoeken en droevige gebeurtenissen ook iets heel moois opgeleverd . . . ik ben er al meer dan 54 jaar mee getrouwd.

Waar je al niet aan denkt op weg naar de KNO-arts in Oss

5559 Avondklok

Een ander woord voor avondklok is spertijd. Als we die laatste term vertalen in het Duits: Sperrstunden zullen de ouderen onder ons denken aan de Tweede Wereldoorlog, want dat was de tijd dat deze maatregel voor het laatst gold in ONS land. Eigenlijk is een avondklok al eeuwenoud. Waar was de avondklok oorspronkelijk voor bedoeld?

Eerst even terug naar het jaar 1940. De Duitsers vielen dat jaar op 10 mei Nederland binnen. Al snel werden er een lange lijst aan maatregelen en regels ingevoerd om het Nederlandse volk in bedwang te houden. Een van die maatregelen was de avondklok. Die werd ruim een half jaar na de inval in heel het land ingevoerd op 16 november. Vanaf dat moment mocht men tussen 12 uur ’s nachts en 4 uur ’s ochtends alleen naar buiten als die een zogenaamd Ausweis had, een vergunning die je van de Duitsers ontving.

Vanaf de middeleeuwen werd de avondklok geluid om aan te geven dat de stadspoorten werden gesloten; tot de volgende morgen mocht niemand er meer in of uit. Het kon ook een signaal zijn voor andere zaken, bijvoorbeeld dat de taveernen geen alcoholische dranken meer mochten verkopen
Lees hier meer >>>>>

Nu na ruim 81 jaar wordt de avondklok weer van stal gehaald. Nu – tijdens vredestijd – om een virus onder de knoet te krijgen. De maatregelen in de strijd tegen corona raken inmiddels nagenoeg uitgeput.

Voor ons zal het geen verschil maken of er wel of geen spertijd is. Wij zitten al maanden thuis in onze bubbel. Het is te hopen dat anderen ook doordrongen zijn van de ernst van de zaak en zich houden aan de maatregelen en de . . . avondklok.

5558 Haagse kliek

Het is al vele jaren geleden dat we enkele dagen in Duitsland verbleven voor een wandelvakantie. Op een van de avonden zaten we tijdens de avondmaaltijd bij een Duits stel aan tafel.

Op een gegeven moment kwam ook de politieke situatie in zowel ONS land als Duitsland aan bod. De Duitse tafelgast sprak toen de volgende woorden waar ik volledig achter kon en nog steeds kan staan: Alle 4 Jahre können wir ein Kreuz setzen und dann brauchen sie dich nicht mehr

Aan die Duitse woorden moest ik denken toen ik dinsdag met open mond van verbazing naar Pieter Omzigt zat te kijken en luisteren toen hij sprak tijdens het debat over de val van het kabinet.

In zijn verhaal had hij stevige kritiek op de Nederlandse staat en dat komt omdat de macht en de tegenmacht niet werkt. “Er is een innige band tussen het kabinet en de Tweede Kamer, tussen het kabinet en de pers”. Hij noemde dat ‘de Haagse kliek’.

Tja . . . dat wat Pieter dinsdagmiddag in de Tweede Kamer beschreef, dat voelde destijds ook die Duitser, die bij ons aan tafel zat in zijn verhouding tot het parlement en het Duitse kabinet. En wij voelen het ook al jaren en ventileren het regelmatig op onze kaartavonden. Wij, de kiezer, de burger zijn niet belangrijk bij de Haagse kliek

KLIK op de afbeelding en luister naar het betoog

5557 Opgeschoren koppies

Ik ben al sinds november niet meer in een kapsalon geweest. Ik heb daar trouwens geen probleem mee. Maar elke keer als ik de laatste weken naar een voetbalwedstrijd zit te kijken verbaas ik me dat die voetballers allemaal zo’n keurig opgeschoren kapsel hebben.

Hoe kan dat als alle kapperszaken gesloten zijn? zo vraag ik me af. De Nederlandse kappersbond was het ook opgevallen en is in verzet gekomen. Dat begrijp ik wel.
Ik begrijp trouwens niet dat er nog al wat voetballers zijn die met een excentriek kapsel het veld op moeten. Ze zouden gewoon hun aandacht moeten richten op het spel en met briljante acties en doelpunten de aandacht van de toeschouwer / kijker proberen te trekken in plaats van hun haardos.
Zo af en toe kijk ik met stijgende verbazing naar koppies van voetballers die hun kapper opdracht hebben gegeven om hen te voorzien van een buitenissig, abnormaal kapsel.
Tja. . . Het kan tegenwoordig allemaal. Zelfs tijdens de lockdown en gesloten kapperszaken zien we bijzondere kapsels en opgeschoren koppies

5556 Een vervelend klein dom ventje

Sander Cornelis graaf Schimmelpenninck (Hengelo, 26 juni 1984) is een Nederlands journalist, opiniemaker en presentator. Van 2016 t/m september 2020 was hij hoofdredacteur van het tijdschrift Quote. Sinds september 2019 is hij columnist van dagblad de Volkskrant. Verleden jaar was hij enige tijd presentator van het programma OP1. Ook heeft hij samen met zijn studievriend Jaap Reesema een podcast: de Zelfspodcast.

Sander Schimmelpenninck is geen fan van het land waarin we leven. Hij vindt Nederland een ‘vervelend klein dom landje’

De voormalig Op1-ster vertelt dat hij ‘een paar weken in het buitenland is geweest’, ondanks code oranje. “Trek ik me er iets van aan? Nee, natuurlijk niet”, zegt hij. “Ik heb dus wat afstand genomen van mijn vaderland. Ik heb me vorig jaar zo geërgerd aan Nederland en de Nederlandse mentaliteit en de kleingeestigheid die ook een soort van oplaaide door corona.”

Hij is Nederlandmoe geworden. “Ik heb het afgelopen jaar en ik voel dat eigenlijk nu ook heel sterk, en het klinkt een beetje dom, maar op een gegeven moment vind je Nederland echt een beetje een vervelend, klein, dom landje.”
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . toen verleden jaar Sander het programma OP1 presenteerde liet mijn vrouw elke vrijdagavond horen, dat ze niet naar hem kon luisteren. En wat ik ervan vind?
Ik vind Sander Schimmelpenninck nu een vervelend klein dom ventje

5555 Dure WC voor de dochter van Trump

Ivanka Trump, de dochter van, woont met haar man Jared sinds 2017 in een dure wijk van Washington. Ze zijn beide topadviseurs van haar vader. En als gezinsleden van de president hebben ze 24/7 bescherming van de geheime dienst.

Die agenten moeten af en toe naar de WC. Het huis van Ivanka en Jared telt zes badkamers, dus dat had geen probleem moeten zijn. Maar dat werd het wel, want de agenten mochten niet naar het toilet bij  Ivanka binnen.

Daarom gingen de agenten bij de buren, of bij een nabije winkel als ze moesten p****** of p*****. Daarna werd een draagbaar toilet geplaatst. Uiteindelijk werd er een WC gehuurd bij een buurman van Ivanka. Die deed dat niet voor niks: 3000 dollar per maand. De Amerikaanse staat moest ook nog $100.000 ophoesten voor het schoonhouden van het toilet van de buurman.
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . al met al een dure WC voor de dochter van Trump