5392 Eigen schuld, dikke bult

Willem Engel van Viruswaarheid (voorheen Viruswaanzin) heeft tijdens de demonstratie in het centrum van Rotterdam tegen de mondkapjesplicht uitgehaald naar het beleid van burgemeester Ahmed Aboutaleb. “De vergelijkingen met de Jodenster zijn al gemaakt en ik denk dat we er niet ver vandaan zitten.”
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . ik had – zoals ik hier op Menne Weblog al eerder heb geschreven – al geen hoge pet op van deze figuur, maar nu is W.E. helemaal door het ijs gezakt. Wat een akelig mannetje om het dragen van een mondkapje durven vergelijken met het dragen van een Jodenster tijdens de jodenvervolging in de de Tweede Wereldoorlog. Onbegrijpelijk dat hij nog medestanders heeft met zijn waanzinnige ideeën.

Wij – hier in Brabant – weten maar al te goed hoe het virus kan huishouden en wat een ontzettend leed dit kan veroorzaken. Je moet dadelijk eens zien wat er gebeurt als die virus-ontkenners in het ziekenhuis en op de ic’s komen te liggen vanwege het coronavirus. Leiden is dan in last.

Maar dan is het toch van . . . eigen schuld, dikke bult

5391 In vol ornaat

In Lier (B) neemt een handvol inwoners aanstoot aan een spandoek dat al geruime tijd aan de gevel van een plaatselijk museum hangt en die een kunsttentoonstelling aanprijst. Er staat een vrouw op in vol ornaat, frontaal gefotografeerd en met alleen een bloemenkrans op haar hoofd.

Zoveel bloot vinden een paar Lierenaren hoogst ongepast. Ze hebben het stadsbestuur gevraagd om de affiche te verwijderen. De affiche trekt te veel de aandacht en kan tot ongevallen leiden, redeneren ze. Want automobilisten zouden al te zeer worden afgeleid door al dat vrouwelijk naakt.
Lees hier meer >>>>>

Het stadsbestuur zegt dat het spandoek valt onder de noemer artistieke vrijheid en deelt mee dat men ook afgeleid kan worden door een vrouw in minirok. En zo is ‘t.

Maar . . . een minirok is nog altijd iets anders dan een vrouw ‘in vol ornaat’.

FOTO: Overgenomen  van het Nieuwsblad

 

5390 Een succubus, een heks

De Britse Amethyst Realm beweerde onlangs dat ze niet langer met mannen naar bed gaat, omdat ze nu wilde nachten beleeft met geesten.

De jonge vrouw liet weten dat ze in tien jaar tijd seks heeft gehad met maar liefst vijftien verschillende geesten en dat ze sinds ze de liefde bedrijft met geesten geen seks meer heeft met mannen. Ze vertelde: “Daar ben ik tien jaar geleden mee gestopt, toen mijn verloofde me een keer betrapte met een geest. Ik geniet nu volop van de spirituele lust, dus aan menselijke intimiteit heb ik op dit moment geen behoefte.” Ook is de vrouw ervan overtuigd dat een geest haar ook zou kunnen bezwangeren.

Volgens onderzoekers zouden de gevoelens die Amethyst heeft kunnen ontstaan door slaapverlamming, hierdoor kun je namelijk gaan hallucineren. De vrouw wil van geen slaapstoornis weten, volgens haar gaat het om liefde.

In de eerste regel van dit bericht staat ‘onlangs’, maar het schijnt dat het bericht dat ik enkele dagen geleden onder ogen kreeg al meer dan drie jaar oud is. Daarom ging ik eens op onderzoek uit en  toen bleek dat ‘sex met geesten’, ‘sex with ghosts’ een verschijnsel is dat al door velen beschreven is.

Incubus (van het Latijn incubus: nachtmerrie, en incubare:liggen op) is de naam die in de middeleeuwen werd gegeven aan een mannelijke demon die vrouwen in hun slaap zou bezoeken. Deze gemeenschap zou dan geleid hebben tot de geboorte van heksen, demonen en misvormd nageslacht. De vrouwelijke tegenhanger is de succubus.

In de Bijbel komen vlak voor de zondvloed gevallen engelen naar de aarde om seksueel contact te hebben met de dochters der aarde. Deze figuren kunnen als incubi worden beschouwd omdat hun contact leidde tot de geboorte van Nephilim (giganten).

In  de Heksenhamer  (Handboek voor de heksenjacht) staat een passage over het geslachtsverkeer tussen heksen en de duivel. De geslachtsgemeenschap werd daarin als iets walgelijks voorgesteld en als de manier waarop de erfzonde werd doorgegeven. Alleen mindere duivels moesten dit vieze werk opknappen. Omdat duivels alleen maar over een aangenomen, luchtachtig lichaam konden beschikken, konden uit het geslachtsverkeer tussen een vrouw en een (mannelijke) incubus geen kinderen voortkomen. Daarom bezocht volgens Thomas van Aquino een (vrouwelijke) succubus een man, die onvrijwillig zijn zaad af moest staan. Dit werd door de succubus opgevangen en aan een incubus gegeven. Deze bracht dat in bij een heks die vrijwillig en wellustig meewerkte. Hierdoor zou een nieuwe generatie heksen ontstaan.

Tja . . . misschien is die Britse vrouw aan het begin van dit bericht wel een succubuseen heks . . .

5389 Rondje Olland

Voordat de zomerhitte de komede dagen weer in ONS land  is, trokken we gisteren nog snel een keer onze wandelschoenen aan. Dit keer hadden we een route gekozen doe wat dichter bij huis lag. Ons start- en eindpunt lag gisteren in Liempde. De tocht voerde ons om het dorpje Olland, gelegen in ONZE gemeente.

Het eerste deel van de route liep evenwijdig aan het Duits Lijntje, het tweede deel liep door de Geelders. Het gebied bestaat uit hakhoutwallen, loofbos met dreven, populierenbosjes, heide, grasland en akkers. Het derde deel liep langs maisvelden en over onverharde wegen met populieren. Het vierde, laatste deel liep dwars door het centrum van Olland. Omdat ik me verkeken had op de afstand van het hele rondje besloten we om na ruim 7 km een verkorte route te nemen. Gelukkig liepen we vaak in de schaduw van de Canadassen en was het een aangename wandeling op deze mooie zomerdag.

5388 Ondersteboven

Je kent ze wel die veelgebruikte emoji’s ‘de lachende smiley’ en ‘het duimpje omhoog’ . Ik gebruik ze ook wel eens.

Momenteel schijnt bij de jeugd de omgekeerde (lachende) smiley in zwang te zijn. De omgekeerde smiley heeft een betekenis die we vooral kunnen omschrijven als “Je m’en fous” of “Whatever“. Het gevoel dat je het ergens niet mee eens bent, maar dat je er toch niets aan kan doen. Dat dat nu eenmaal is hoe de dingen zijn. Het gevoel van . . . alles wordt beslist boven onze hoofden.

Ik heb dat gevoel ook wel eens, dat er weer iets beslist wordt (bijv. in Den Haag of in het Europeese Parlement) waar ik het niet mee eens ben. Maar ik heb dat al zo vaak meegemaakt, nee daar ben ik niet meer van ondersteboven

5387 Ik heb ginne hond

Honden kunnen al na enkele dagen training mensen identificeren die besmet zijn geraakt met het coronavirus. Dat zeggen onderzoekers van een universiteit in Hannover, die samenwerken met de Duitse strijdkrachten.

Acht honden van de Bundeswehr kregen gedurende een week speciale training op een militaire basis in Ulmen (Noordrijn-Westfalen). Het lukte de dieren daarna in veel gevallen het virus te identificeren in het speeksel van mensen. De meer dan duizend monsters zouden in 94 procent van de gevallen correct zijn geïdentificeerd.

“We denken dat dit komt doordat de stofwisseling in de lichamen van zieke mensen compleet verandert”, zegt een van de wetenschappers.

Tja . . . toch gemakkelijk zo’n hond. Hoef je de GGD niet te bellen, hoef je niet langs de teststraat en hoef je niet in spanning op het verlossende telefoontje te wachten.

Ik moet dat eventueel allemaal wel, want . . . Ik heb ginne hond

5386 Hoestlapje

De gewone man snapt er helemaal niets meer van. Even een paar feiten op een rij:

  • In nagenoeg alle Europese landen is een mondkapje buitenshuis verplicht.
  • in ONS land hoeft alleen in het openbaar vervoer een mondkapje gedragen te worden.
  • Volgens Jaap (van Dissel) is er geen enkel wetenschappelijk bewijs dat het dragen van een mondkapje bescherming biedt.
  • Van Dissel baseert zich op een Noors onderzoek.
  • De Noorse onderzoeker deelt mee dat zijn onderzoek niet spijkerhard is.
  • De burgemeesters van A’dam en R’dam voeren het dragen van een mondkapje op drukke plaatsen in.
  • De Nederlandse BOA Bond vindt dat op drukke plekken handhaving zonder mondkapjesplicht niet mogelijk is. De bond zegt dat een verplicht mondkapje het werk van de Boa’s aanzienlijk gemakkelijker zouden maken.
  • 73% van de Nederlanders heeft er begrip voor als er een mondkapjes-plicht wordt ingevoerd.
  • Burgemeesters die een mondkapjesplicht invoeren zetten de Grondwet opzij, zegt hoogleraar staatsrecht Wim Voermans afgelopen zaterdag in ons regionaal dagblad.

Tja . . . Wie het nog allemaal snapt , mag zijn vinger opsteken. Twee dingen zijn me wel duidelijk:

   1. Nogal wat Nederlanders denken momenteel dat het verraderlijke virus hen niet zal raken gezien de drukte op stranden, in winkelstraten en in de Efteling.
   2. Er is heel wat gedoe en heel, heel veel discussie om een lapje voor je mond, een hoestlapje

     

OEPS . . .

 

5385 Ik heb ginne trekhaak

Iedereen die lange ritten maakt – zoals naar een vakantiebestemming in het zuiden van Europa – weet dat er af en toe gestopt zal moeten worden om te tanken en . . . om een toilet op te zoeken.

In sommige gevallen kan dat laatste  nog een flink probleem zijn, zeker als je in de middle of nowhere zit. En als je dan bij zeer hoge nood niet graag achter de bekende boom gaat zitten is een Bumper-Dumper de oplossing.

De Bumper-Dumper is een op de trekhaak te monteren draagbaar toilet voor de auto. Zo wordt de sanitaire stop een stuk minder gênant en hou je ook nog eens de omgeving schoon.

Zie het als een geavanceerde toiletbril die je op de trekhaak bevestigd. Je klemt er simpelweg een afvalzak aan vast om de behoefte op te vangen en je hebt een volwaardig toilet voor je sanitaire stop. De toiletbril is gemonteerd op een stalen frame wat je gewoon aan de bumper bevestigd. Het heeft een draagkracht van zo’n 250 kilo. Is een plastic zak niet echt jouw idee van een hygiënisch toilet, graaf dan een kuil in de grond onder de ring. Na gebruik kun je dan de kuil weer dicht maken. 
Lees hier meer >>>>>
Tja . . . er lopen toch nog aardig wat creatievelingen rond op onze aardkloot. Het is alleen jammer dat ik er geen gebruik van kan maken, want . . . ik heb ginne trekhaak.


 

5384 De pareltjes van onze maatschappij

Ik roep het al een hele tijd. Al die linkse groeperingen – die vaak een niet-witte-mens als leider hebben – zoals Kick Out Zwarte Piet, Black Live Matters alsook Viruswaanzin menen het gelijk en recht aan hun kant te hebben. Alles moet van en voor hen wijken. Zij eigenen zich het recht toe en zij – zo menen ze – staan volkomen in hun recht. Aan hun eisen moet maar snel tegemoet gekomen worden. Aan die hervormers, zogenaamde wereldverbeteraars begin ik een godsgruwelijke hekel te krijgen. Ik kan voor hen dan ook absoluut geen greintje sympathie opbrengen.

Afgelopen zaterdag bleek Özcan Akyol dat gevoel in zijn column eveneens te hebben. In de column ‘Barvrouw’ gaf hij haarfijn aan dat de antiracisten hun hand overspeeld hebben en de sympathie verloren hebben.

‘Antiracisten krijgen trekjes van tirannen die ze bevechten’, schreef hij o.a. En zo is het !!!

Op dezelfde dag verschenen op Geenstijl foto’s van de jongeren die destijds in Hoorn bij een uit de hand gelopen demonstratie geweldplegingen hadden gepleegd.

Er waren nogal wat mensen die reageerden op het bericht. En allen hadden datzelfde gevoel als ik. Bovendien hadden ze ook een godsgruwelijke hekel aan die personen.

Getuige enkele reacties, die ik jullie niet wil onthouden:

Zijn wel allemaal getint of licht getint. En dan de samenleving verwijten dat men met een scheef oog naar (licht) getinte mensen kijkt. Of mag ik dit niet meer zeggen?
en
Wat een kansenparels toch weer. Die hebben hier allemaal in weelde kunnen opgroeien. Tenminste als hun ouders en dat tuig zelf hun kansen hadden aangegrepen.

Tja . . . inderdaad . . . de pareltjes van onze maatschappij.

5383 Dongen – Oosterhout v.v.

Gisteren trokken we onze wandelschoenen (und meine neue Schweizer Wanderhose) weer aan om een vervolg te maken van het Hertogenpad. Ons startpunt lag dit keer in Dongen en het keerpunt lag bij de Seterse Hoeve in Oosterhout. De route voerde ons grotendeels door het bosgebied ‘Baronie Dorst’. Het was er rustig en alles was vlak in tegenstelling met de wandelingen die we een kleine twee weken geleden hebben gemaakt. In de bossen kwamen we Het Geregt Oosterhout tegen; een plek waar vroeger recht werd gesproken en recht werd gedaan. Drie palen op een heuveltje geven de plaats aan waar vroeger een galg gestaan zou hebben.

Dit was de laatste route van het Hertogenpad voor ons. De aanrijroute wordt te lang voor het aantal kilometers dat we lopen. We gaan op zoek naar een andere route.