5001 Een nieuw jasje

Met de confetti nog in ons haar en de smaak van champagne in onze mond hebben we na het feestgedruis van gisteren vanwege het 5000ste bericht Menne Weblog in een nieuw jasje gestoken.

Met een nieuwe header (met dank aan een tuinman in Portugal), een frisse achtergrond en een spiksplinternieuwe extra pagina (Onze Wandelingen) – waar onze andere hobby het wandelen in beeld zal worden gebracht – beginnen we vandaag aan een nieuwe serie dagelijkse berichten hier op Menne Weblog in . . . een nieuw jasje.

 

 

Share

Posted on juli 14th, 2019 by hc  |  Reacties uitgeschakeld voor 5001 Een nieuw jasje

(5000) De VIJFDUIZENDSTE

Sinds 16 augustus 2005, bijna 14 jaar, schrijf ik dagelijks een bericht voor Menne Weblog. De onderwerpen van die berichten zijn velerlei. De actualiteit, mijn ergernissen, opmerkelijke zaken waar ik tegen aanloop, maar ook een verslagje van mijn bezigheden en soms ook een familie-aangelegenheid kunnen het onderwerp van het bericht zijn. Het is voor mij een dagelijkse routine geworden om er voor te zorgen dat de volgende dag zo rond de klok van 7 uur een bericht verschijnt op Menne Weblog.

Het is voor mijn geen sleur, geen straf en ook geen opgave om elke dag wat op mijn computer in te tikken. Er zijn wel eens dagen dat het helemaal onder uit mijn tenen moet komen, maar toch is het me al 5000 keer gelukt om hier op Menne Weblog een bericht te plaatsen . . . elke dag weer . . . voor jou (maar ook voor mij) . . . vandaag dus

De VIJFDUIZENDSTE

Share

Posted on juli 13th, 2019 by hc  |  Reacties uitgeschakeld voor (5000) De VIJFDUIZENDSTE

(4999) De een z’n dood . . .

Ik heb er wel eens iets gekocht, bij koopjedeal.nl. De brand in hun magazijn in september 2018 heeft hun de das om gedaan. Daardoor zijn ze kopje onder gegaan en is het exit voor koopjedeal.

Jammer, want ze hadden soms hele mooie aanbiedingen. Maar niet getreurd . .  de een z’n dood is . . . . Want . . . we hebben nu Dealert.

Dealert biedt je leuke dingen aan met gigantische korting. We zoeken constant naar nieuwe nuttige, leuke maar soms ook totaal overbodige producten. En gadgets. Veel gadgets! Soms zit er iets bij dat leuk is, soms niet. Maar dan is het vast leuk voor iemand anders. Dus Happy shopping!
Lees hier meer >>>>>

 

Tja . . . de een z’n dood is een ander z’n brood.

Share

Posted on juli 12th, 2019 by hc  |  Reacties uitgeschakeld voor (4999) De een z’n dood . . .

(4998) Een belfie

Een trend is een ontwikkeling in een bepaalde richting, bijvoorbeeld op het gebied van mode, muziek, techniek of taalgebruik. Ook de zomer van 2019 kent weer een aantal modieuze verschijnselen. De bermudabroek en alcoholvrij bier behoren tot de trends van deze zomer.

En . . . Het boek is terug van weggeweest. We lezen weer vaker van echt papier. Maar onze dappere pogingen om de verleidingen van internet het hoofd te bieden, moeten natuurlijk wel worden opgemerkt. Vandaar de belfie: een selfie met een boek in je hand.

Tja . . . ik heb alvast een belfie gemaakt met de kaft van mijn boek dat binnenkort uitkomt. Dit is echt een primeur, en . . . een belfie

Share

Posted on juli 11th, 2019 by hc  |  Reacties uitgeschakeld voor (4998) Een belfie

(4997) Broekzakbellen

Tijdens mijn laatste vakantie in Portugal werd ik twee keer gebeld door een persoon waarvan ik absoluut geen belletje verwachtte tijdens mijn vakantie. Ik heb de gesprekken weggeklikt. Uiteraard heb ik uitgezocht wat er aan de hand was. De desbetreffende persoon was in zijn tuin aan het werken met zijn mobieltje in zijn broekzak. Er was onbedoeld een telefonische verbinding met mij tot stand gekomen. Men noemt dat broezakbellen.
Laatst bij aankomst op de luchthaven in Eindhoven ging er ook in mijn broekzak iets mis. Toen ik in de taxi naar huis zat, kreeg ik een MMSbericht met de tekst: ‘LET OP! U heeft wellicht onbewust 1-1-2 gebeld. U houdt hiermee een noodlijn bezet. Kijk op: www.112.nl.  Een minuut later werd ik door de politie gebeld met dezelfde mededeling en kreeg ook te horen dat ik strafbaar ben als ik onnodig het noodnummer bel.

Het onnodig bellen kan men voorkomen door de telefoon te vergrendelem voordat men hem opbergt in de broekzak of tas. Druk op de aan-uitknop en het scherm wordt dan zwart en is vergrendeld.

Tja . . . toch een eigenaardig iets dat . . . broekzakbellen.

Share

Posted on juli 10th, 2019 by hc  |  Reacties uitgeschakeld voor (4997) Broekzakbellen

(4996) Daar gaat ie weer

Gisteren hebben we na een pauze van 8 weken onze wandelschoenen weer aangetrokken. Het startpunt lag in het buitengebied van Esteren (= Escharen). We liepen via De Elft  richting Reek. Daar lag ons keerpunt en via Driehuis en De Bolt kwamen we weer bij onze wagen uit.

We hebben wel moooiere routes gelopen  dan  deze. Maar om weer in het ritme en de routine te komen was deze zeer geschikt. Opvallend was dat we heel, heel veel eiken passeerden maar dat we tijdens de 11 km lange route geen enkele processierups ontdekt hebben. Maar daar waren we niet rouwig om.

 

Share

Posted on juli 9th, 2019 by hc  |  Reacties uitgeschakeld voor (4996) Daar gaat ie weer

(4995) ‘Beter in bed’

Beter dan Baudet in bed was een van de succesnummers in de theatershows die Arjen Lubach vanaf eind vorig jaar gaf. Op veler verzoek, en wie weet omdat hij zelf ook wel inzag dat het nummer behoorlijk wat hitpotentie had, is Beter in bed nu als single verschenen bij het Amsterdamse hiphoplabel TopNotch, inclusief videoclip. In een persverklaring bij het nummer geeft Lubach zelf een toelichting: ‘Het op ware gebeurtenissen gebaseerde lied (geen commentaar verder) verdient een leven buiten de theaters.’

Tja . . . een cabaretier meent zich alles te kunnen veroorloven. Ik heb me al jaren geleden afgekeerd van Joep van ’t Hek. Zijn gevloek, het maar blijven gooien met schuttingwoorden en personen en zaken onnodig tot de grond toe afbranden kunnen me helemaal niet bekoren.

Arjen Lubach meent nu met zijn lied ‘Beter dan Baudet in bed’ ons te moeten vermaken. Met platvloerse teksten, zoals

Je bent beter dan Thierry
Zoveel heter dan Thierry
Je komt veel dieper dan Thierry
Je bent beter dan Baudet in bed, ja
Ja, vergeet het maar Thierry
Want hij is beter dan Thierry
Hij komt veel dieper dan Thierry
Hij is beter dan Baudet in bed

 

wil Lubach de hitlijsten veroveren.

Voor het volledige ordinaire lied kan men HIER terecht.
Volgens een bericht in de Volkskrant zou het lied wel eens een dikke zomerhit kunnen worden.

Nee . . . Mij kan het niet bekoren dat ordinaire lied Beter in bed

Share

Posted on juli 8th, 2019 by hc  |  Reacties uitgeschakeld voor (4995) ‘Beter in bed’

(4994) Zie Die Leeuwinnen

Vandaag speelt het Nederlands vrouwenvoetbalelftal de finale van het wereldkampioenschap voetbal in Lyon. Wie had dat jaren geleden gedacht? Het vrouwenvoetbal heeft in Nederland vooral ook door het Europees Kampioenschap in 2017 een flinke boost gekregen. Het aantal sceptici is aanmerkelijk kleiner geworden. Het vrouwenvoetbal staat nog niet op gelijke hoogte met het voetbal van de mannen; maar afgelopen woensdag keken ruim 5 miljoen Nederlanders naar de halve finale van ONZE Leeuwinnen.

Vanavond om 17.00 uur wordt dat aantal wellicht nog overtroffen als de finale gespeeld wordt tegen het team van Amerika.

Claudia de Breij heeft in aanloop naar de WK een peptalk gehouden voor het team in Zeist en dat heeft geresulteerd in een lied. De Oranjevrouwen waren meteen zeer enthousiast over het liedje? Ze zingen het nu steeds in de kleedkamer, en na een overwinning wordt het gezongen tijdens een feestje.

“De spelers herkennen zich erin. Tegelijkertijd gaat het over zoveel meer dan voetbal. Ik denk dat alle vrouwen weleens het gevoel hebben gehad dat ze zich extra moeten bewijzen,” legt Claudia uit.

Hopelijk klinkt vanavond in Lyon onderstaand lied weer . . .

Niemand keek, toen jij helemaal alleen begon.
Niemand keek, niemand geloofde nog in wat jij kon.
Niemand keek, naar dat kleine meisje met die bal.
Niemand keek, maar jij wist het al.

Want jij deed, wat alleen maar jij zo kan.
En je keek eindeloos naar Johan.
En je trainde en vroeg: ‘Papa, kan je als meisje ook in Oranje?’

Zie die leeuw, zie die leeuw, zie de leeuw,
Zie die leeuw, zie die leeuw, zie de leeuw,
Zie de leeuwinnen, zie de leeuwinnen,

 

Share

Posted on juli 7th, 2019 by hc  |  Reacties uitgeschakeld voor (4994) Zie Die Leeuwinnen

(4993) Ik heb twee TomTom’s in mijn wagen

De meeste van ons vinden dat onze man of vrouw slechter rijdt dan wijzelf. ‘Dan rij je zelf maar,’ klinkt het regelmatig in auto’s met boze stellen. 54 procent van de Nederlanders stoort zich aan het rijgedrag van zijn partner. Voor een op de drie ondervraagden is de rijstijl van de ander aanleiding voor een flinke ruzie. Dat blijkt uit onderzoek onder 1106 Nederlanders met een relatie, uitgevoerd door Panelwizard. Vrouwen ergeren zich met een stevige 59 procent het vaakst aan het rijgedrag van hun partner. Jonge vrouwen zijn met 64 procent het meest kritisch. 50 procent van de mannen ergert zich geregeld aan de stuurkunsten van hun wederhelft.
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . mijn vrouw heeft geen rijbewijs. Zij zit altijd naast mij op de bijrijdersstoel. Zij heeft nooit commentaar op mijn rijstijl. Ik hoor zo af en toe wel eens: ‘Hier mag je maar 50.” of ‘Volgens mij mag je hier maar 80.’ of ‘Hoe hard mag je hier eigenlijk?’

Ik ben er aan gewend dat mijn vrouw op de maximumsnelheid let. Mijn navigatiesyteem wijst me de weg en mijn vrouw zorgt ervoor dat ik niet te hard rijd. Daarom zeg ik wel eens met een glimlach op mijn gezicht: ‘Ik heb twee TomTom’s in mijn wagen.’

Share

Posted on juli 6th, 2019 by hc  |  Reacties uitgeschakeld voor (4993) Ik heb twee TomTom’s in mijn wagen

(4992) Het gras raakt in paniek en wordt bang

De geur van versgemaaid gras ruikt heerlijk. Maar voor het gras is het geen fijne lucht, maar een noodkreet: help, ik wordt gemaaid. Planten geven een mengeling van vluchtige organische stoffen (onder andere methanol, ethanol, aceetaldehyde en aceton) vrij wanneer ze worden beschadigd door insecten, infecties of mechanische krachten zoals de grasmaaier. Die stoffen dragen bij tot de vorming van nieuwe cellen om de schade sneller te herstellen en bacterie- en schimmelvorming te voorkomen.
Lees hier meer >>>>>

“Zodra je jouw grasveldje gaat maaien, raakt het gras ook in paniek en gaat het eveneens beschermende stofjes produceren. Zogenoemde GLV (Green Leaf Volatiles). Deze stofjes nemen wij mensen waar als de ‘heerlijke geur van pas gemaaid gras’.

Maar . . . voor het gras is het maaien géén fijne gebeurtenis: het gras raakt in paniek en wordt bang

Share

Posted on juli 5th, 2019 by hc  |  Reacties uitgeschakeld voor (4992) Het gras raakt in paniek en wordt bang