(4289) Rumoer om boerkini in de Algarve

MoetdatzoMaryya Dean en haar schoonzus Hina beweren dat hen verteld werd dat ze hun boerkinis niet in het zwembad zouden mogen dragen tijdens hun vakantie in Albufeira, Portugal.

Maryya, die op vakantie was met haar vier kinderen, plus haar schoonzus en andere familieleden, vertelde aan de krant: “Gezien mijn culturele achtergrond droeg ik een burkini. De bouwbeveiligingsmanager sprak me aan, omdat iemand een klacht had ingedioend dat ik geen bikini droeg en daarom niet het zwembad in mocht. Ik mocht geen zwemkleding dragen waar ik me comfortabel in voel. We schaamden ons dood toen we het zwembad verlieten met vier kinderen en de mensen keken ons aan alsof we een misdaad gepleegd hadden.”
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . ‘s lands wijs ‘s lands eer, zou ik in dit geval zeggen. In Saoedie-Arabië mag je geen korte rok dragen en in een Portugees zwembad mag je niet in een boerkini het water in. Het is heel normaal dat er in een zwembad in een hotel, op een camping of op een resort voorschriften gelden. In heel veel zwembaden zijn bijv. shorts verboden. Kan me heel goed voorstellen dat een boerkini in een zwembad van een Portugees hotel verboden is. Maryya had niet zo’n rumoer moeten maken om het boerkiniverbod in de Algarve.

Untitled-1

FacebookTwitterGoogle+Delen

Comments are closed.