(4286) Binge drinken

OpmerkelijkBinge is het Engelse woord voor braspartij. Binge drinken wil zeggen het drinken van 5 glazen alcohol of meer tijdens 1 enkele gelegenheid. In de VS definieert men binge drinking als het stijgen van het bloedalcoholgehalte tot 0,8 promille of meer. Als een man 6 glazen drinkt in twee uur, bereikt hij dit promillage.

Ik kwam het voor mij onbekende woord tegen in het bericht: De Britse koningin is een binge drinker.

“Volgens het nichtje van de koningin, Margaret Rhodes, is de alcoholinname van hare majesteit elke dag precies hetzelfde. Ze neemt een gin en een Dubonnet voor de lunch met een schijfje citroen en veel ijs. Bij de lunch drinkt ze een glas wijn. ‘s Avonds neemt ze een droge Martini en een glas champagne.” Dat komt neer op 6 officiële alcoholeenheden per dag, wat de koningin een binge-drinker maakt volgens overheidsstandaarden, die een max van 14 eenheden per week voorschrijven. Als het klopt wat Rhodes zegt en dit is echt wat Queen Elizabeth II per dág drinkt, dan komt ze op bijna 41 glazen.
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . wat moet je daar nou op zeggen? Volgens de Telegraaf geeft de Britse Queen niet zoveel om eten, maar houdt ze wel van pure chocola.
Het zal me trouwens worst wezen wat ze eet en drinkt. Ze heeft in ieder geval een zeer respectabele leeftijd bereikt (91 jaar en nog steeds queen). Ze is al heel oud geworden met of zonder binge drinken.

14

FacebookTwitterGoogle+Delen

Comments are closed.