(4282) Swappen

Opmerkelijkswappen
Een dienst verlenen in ruil voor een andere dienstverlening

Ik kwam de term tegen in het bericht ‘Voor vier bier per maand nooit meer fietsgezeik’

In het bericht stond o.a. te lezen:
Met de Swapfiets ben je verzekerd van altijd een goed werkende tweewieler. Richard Burger, Martijn Obers en Dirk de Bruijn kennen elkaar van hun studententijd in Delft, sloegen de technische handen ineen en bedachten Swapfiets: voor 15 euro per maand krijg je een spiksplinternieuwe fiets waar je nooit meer zorgen over hebt, herkenbaar aan de blauwe voorband.
Het fietsabonnement is te vergelijken met Spotify: zolang je betaalt, kun je gebruikmaken van hun diensten en je kunt de service op elk moment stoppen.

Tja . . . toch mooi dat initiatief. Ben zeer benieuwd hoe lang ze het kunnen volhouden en of het in heel ONS land aanslaat. Ik blijf voorlopig maar op mijn eigen fiets rond rijden. Ik heb nog geen behoefte om een fiets te swappen.

swapfiets

FacebookTwitterGoogle+Delen

Comments are closed.