(4233) Nadador Salvador

MW portugalPraia de Ste Eulalia is een bewaakt strand. De hele dag zitten een drietal strandwachten/badmeesters een tiental meters van de waterlijn de badende gasten in de gaten te houden. De keren dat wij er waren, hebben ze géén actie hoeven te ondernemen.

Er zijn echter nogal wat Portugezen, die wel in actie komen op dat mooie strand. Op de eerste plaats de persoon die de ligbedden met kussens en parasol verhuurd. Verder de verkopers van (witte) strandjurkjes, de verkopers van 0mslagdoeken/pareo’s, verkoper van leren (namaak ??) tasjes en tassen die regelmatig langs komen en hun waar aanprijzen. Ook probeert men puddingbroodjes aan de man/vrouw te brengen. Je krijgt er zelfs een servetje bij. Een Chinese of Thaise dame probeert je te verlokken tot een massage ter plekke. Mijn buurman liet zich van de week door de dame masseren. Eerst zijn rug en toen zijn kuit. De kuit werd door de vriendelijke dame maar heel even behandeld, want ze liet de Portugees weten dat zij dat euvel niet kon verhelpen.

Tja . . . sommigen moeten echt werken en in actie komen op dat warme strand en sommigen (gelukkig nog) niet, zoals de badmeester, de Nadador Salvador.

IMG_1513

FacebookTwitterGoogle+Delen

Comments are closed.