(4230) Ikke, ikke en de rest kan . . .

MW portugalGisteren werd onze zondagsrust danig verstoord. We zaten uit te rusten van onze dagelijkse baantjes zwemmen, toen rond een uur of tien een Nederlands echtpaar zich vóór ons begon te installeren. Zij waren de helft van een stel van 4 personen dat ons een paar dagen eerder al opgevallen was door het betweterige gedrag van een van de heren. De twee begonnen onder aanvoering van de vrouwelijke helft de vier beste ligbedden van het hele piscina te verzamelen en vlak voor onze neus te installeren. Op het plekje dat door nagenoeg alle gasten gefotografeerd of gefilmd wordt omdat het zo schitterend is, moesten zij eerste rang zitten. De man moest precies doen wat de vrouw (gehuld in lange jurk) in gedachten had. Op een gegeven moment wilde de man een ligbed neerzetten, maar de vrouw bepaalde een andere plek. Toen ik tegen de man vertelde dat ik het wel met zijn keus eens was, want dan had ik ook nog wat uitzicht, keek de vrouw me met een minachtende blik aan.

Alhoewel drie van de vier ligbedden in de schaduw van een grote palmboom stonden moest de man ook nog twee parasols naar de plek sjouwen. Uiteraard stonden ze niet meteen goed en sjorde de vrouw aan de zware voet van de parasols.

Nadat alles naar het inzicht van de vrouw op z’n plek stond, moest de man ook nog een ligbed uitproberen of dat wel goed zat/lag. De man mocht tenslotte gaan zitten en de vrouw trok haar strandjurk uit. Ze bleek gekleed in een bikini maar die stond haar absoluut niet vanwege haar omvangrijke buik, die de stelling nog eens bewees dat elk pondje door het mondje gaat. Ze nam alles nog eens in ogenschouw met een blik of ze helemaal geen zin had in een Portugese vakantie en ging liggen op haar ligbed. Uiteraard moesten de schouderbandjes naar beneden, want niemand van haar vriendinnen (als ze die al had) mochten witte streepjes op haar schouders zien.

Een half uur later arriveerde het andere stel en de man liet een tirade los over jongelui die ‘s morgens vroeg ladderzat thuis kwamen en de zaak op stelten hadden gezet en hun nachtrust hadden verstoord. Toen hij zijn gram kwijt was vertrok ie weer. Wat later kwam hij terug met wat takken van struiken en mompelde iets over een kunstwerk . . .

Toen wij dat alles in ogenschouw genomen hadden en aangehoord hadden besloten we om ‘s middags maar naar het strand te gaan, wat we hadden meer dan genoeg van die landgenoten vooral van hun instelling en gedrag: Ikke, ikke en de rest kan . . . 

IMG_0784

FacebookTwitterGoogle+Delen

Comments are closed.